BLC:n pääkonttori siirtyy aurinkoenergiaan

Jatkossa BLC Telecomin Savonlinnan seudulle tarjoamat laajakaistapalvelut tuotetaan puhtaasti aurinkovoimalla.

BLC:n pääkonttorin katolle on tällä viikolla asennettu noin 300 aurinkopaneelia. Savonlinnassa BLC Telecomin tarjoamat laajakaistapalvelut onkin jatkossa tuotettu kokonaisuudessaan aurinkoenergialla.

”Investointi aurinkopaneeleihin on meidän tapamme ottaa osaa ilmastotalkoisiin. Tiedostamme, että tietoliikenteen tarpeet tulevaisuudessa kasvavat ja haluamme omalta osaltamme muistaa vastuumme tässäkin asiassa”, BLC Telecomin toimitusjohtaja Hannu Väänänen kertoo.

Tietoliikenteen tarpeiden jatkuvasti kasvaessa kasvaa myös palveluiden tuottamiseen tarvittavan energian kulutus. Vaikka tietoliikennepalveluiden yleistyminen erilaisten etäpalveluiden ja virtuaalineuvottelujen kautta voi vähentää merkittävästi esimerkiksi matkustamiseen liittyviä ympäristövaikutuksia, kasvavat datamäärät vaativat liikkuakseen aikaisempaa enemmän energiaa.

”Kiinteän laajakaistan tuottaminen on jo nyt lähtökohtaisesti mobiililaajakaistaa energiatehokkaampaa, koska mobiililaajakaistan vaatimien tukiasemien sähkönkulutus suhteessa niiden kuljettamaan datamäärään on korkeampi kuin kiinteässä verkossa. Me BLC:llä halusimme kuitenkin pyrkiä tässäkin keskivertoa parempaan”, toimitusjohtaja Hannu Väänänen toteaa.

Yhteiskuntavastuu ja paikallisuus ovat osa BLC:n arvomaailmaa Yhteiskuntavastuu ja paikallisuus ovat keskeisiä arvoja myös BLC:n muussa toiminnassa. Kotimaisuuden sinettinä BLC Telecomin laajakaistapalvelulla on avainlipputunnus. Nyt katolle asennettujen aurinkopaneelien toimittajaakin valitessa huomioitiin paikallisuus; paneelit ja niiden asennus hankittiin paikallisen Lumme Energian tytäryhtiöltä Solarigo Oy:ltä.

”Valtakunnallisesti toimivan BLC-konsernin taustalla on Savonlinnan BLC-osuuskunta, jonka omistajina toimii suuri joukko savonlinnalaisia tai savonlinnalaislähtöisiä yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä”, Hannu Väänänen kertoo. BLC on ollut historiansa aikana tukemassa savonlinnalaista urheilu-, kulttuuri- ja yrityselämää monella tavalla.

”Me olemme olleet ja olemme jatkossakin tukemassa monia Savonlinnan seutukuntaa ja sen asukkaita palvelevia hankkeita. BLC on ollut mukana savonlinnalaisessa arjessa ja juhlassa jo 130-vuotta ja tällä tiellä me myös jatkamme”, toimitusjohtaja lupaa.