Lentopallolähettiläs ja BLC yhteistyöhön

130-vuotista taivaltaan juhliva Savonlinnan BLC-osuuskunta ja Lentopallolähettiläs tarjoavat savonlinnalaisille matalan kynnyksen kesäharrastuksen: BLC Viikkobiitsi kokoontuu Kyrönniemen urheilukentällä torstaisin kesäkuusta elokuuhun. BLC-osuuskunnan tuki mahdollistaa sen, että tänä kesänä beach volleyn saloihin pääsee tutustumaan maksutta.

East Volleyn juniorityö on pyörittänyt viikottaista beach volley -liikuntatapahtumaa jo useampana kesänä. Nyt toiminta siirtyy Lentopallolähettiläs-hankkeen alaisuuteen. ”Viikkobiitsi on avoin kaiken tasoisille pelaajille. Yläikärajaa meillä ei ole, nuorimmat pelaajat ovat alakouluikäisiä”, Lentopallolähettiläs Jaakko Hakulinen kertoo.

BLC Viikkobiitsiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, pelaamaan voi tulla yksin tai kerätä kavereista oman joukkueen. ”BLC Viikkobiitsi on matalan kynnyksen hyvän mielen kesäharrastus, johon voi osallistua joka viikko tai tulla mukaan vaikka vain oman kesäloman ajaksi. Meillä on käytössä ranking-systeemi, jolla jokaiselle pelaajalle löytyy omantasoinen vastustaja, lentopallolähettiläs lupaa. Uutuutena BLC Viikkobiitsissä tulevana kesänä on 4vs4 harrastesarja, jossa sääntöjä ja pelitapaa sovelletaan osallistujien mukaan.

Aikaisempina vuosina viikkobiitisistä on jouduttu veloittamaan osallistumismaksu. Nyt Savonlinnan BLC-osuuskunnan tuella koko kesän BLC viikkobiitsit ovat maksuttomia tapahtumia. ”Savonlinnan BLC-osuuskunnan tuella pystymme laskemaan osallistumiskynnystä entistäkin matalammalle”, Jaakko Hakulinen kiittää.

Ohjaajana BLC Viikkobiitsissä toimii tuttuun tapaan Antti Kemppainen. Antti on lajin rautainen ammattilainen, joka kilpailee itse Suomen huipulla.

BLC täyttää tänä vuonna 130 vuotta

BLC Viikkobiitsi osa Savonlinnan BLC-osuuskunnan 130-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. ”Savonlinnan BLC-osuuskunta on vahvasti paikallinen ja sen arvomaailmaan tämän kaltainen yhteistyö sopii hyvin”, Savonlinnan BLC-osuuskunnan ja BLC Telecomin toimitusjohtaja Hannu Väänänen toteaa.

Aikaisemmin Savonlinnan Puhelinosuuskuntana tunnetun BLC-osuuskunnan tavoitteena on olla omalta osaltaan Savonlinnan seudun paikallisuutta ja työllisyyttä edistävä toimija. Savonlinnalaisille BLC-osuuskunta lienee tutuin paikallisen tietoliikenneinfrastruktuurin kehittäjänä aina varhaisista lankapuhelinverkoista nykyajan valokuituteknologiaan.

”Tulevaisuuden tietoliikennetarpeiden kannalta välttämätöntä valokuituverkkoa ei ilman Savonlinnan BLC-osuuskuntaa olisi Savonlinnan seudulla siinä laajuudessa kuin se jo nyt on. Osuuskunta mahdollistaa omalta osaltaan sen, että tämä seutukunta pysyy tietoliikenteen osalta kilpailukykyisenä ja kehityksessä mukana”, Väänänen valottaa osuuskunnan toimintaa.

BLC on ollut historiansa aikana tukemassa savonlinnalaista urheilu-, kulttuuri- ja yrityselämää monella tavalla. Toimitusjohtaja Hannu Väänäsen mukaan BLC Viikkobiitsin kaltainen veloitukseton, kaikille avoin ja ammattimaisesti järjestetty matalan kynnyksen liikuntatapahtuma on hyvä esimerkki osuuskunnan yhteiskuntavastuusta ja paikallisuutta tukevista arvoista.

”Savonlinnan BLC-osuuskunta on ollut olemassaolonsa aikana monessa mukana, välillä näkyvämmässä roolissa ja välillä huomaamattomammin. Me olemme olleet ja olemme jatkossakin tukemassa monia sellaisia Savonlinnan seutukuntaa ja sen asukkaita palvelevia hankkeita, jotka eivät ilman BLC:n avustusta toteutuisi lainkaan tai joita ei voisi toteuttaa siinä laajuudessa tai sellaisina kuin mihin BLC:n tuen myötä päästään. BLC on ollut mukana savonlinnalaisessa arjessa ja juhlassa jo 130 vuotta ja tällä tiellä me myös jatkamme”, Hannu Väänänen lupaa.

BLC Viikkobiitsi Kyrönniemen beach volley -kentällä joka torstai 13.6.-22.8. klo 18.00. Ilmoittautuminen pelipäivinä kentällä viimeistään klo 17.50. 4vs4 harrastesarjan pelit klo 19.30, ilmoittautuminen viimeistään 19.30.