Finnet-liiton tuore tutkimus vahvistaa BLC Telecomin näkemyksiä – valokuitu tarjoaa luotettavimman yhteyden

Finnet-liiton Valokuitututkimus 2021 (Kantar TNS) kertoo, että valokuituyhteyksien käyttäjillä on ylivoimaisesti vähiten häiriöitä yhteytensä kanssa. Häiriöitä kokee vain noin joka kuudes käyttäjä.

- BLC Telecomin on helppo yhtyä tutkimuksen tuloksiin. Valokuituyhteyden luotettavuus, vakaus ja tiedonsiirtonopeus ovat omaa luokkaansa, toteaa BLC Telecomin liiketoimintajohtaja Marko Jokela.

Muutoin verkkoyhteyden häiriöistä kärsitään yleisesti, Finnet-liitto kertoo tiedotteessaan. Lähes kolmasosalla yhteydessä on ollut pätkimistä tai hidastelua jonkin verran tai jatkuvasti.

Etätyön aikakausi vaatii toimivan verkkoyhteyden

Etätyö on tullut jäädäkseen suomalaiseen työelämään. Finnet-liiton tiedotteen mukaan etätöitä nyt tekevistä suomalaisista kaksi kolmasosaa aikoo jatkaa etätöiden tekoa useammin verrattuna koronapandemiaa edeltävään aikaan.

- Valokuitu on mielestäni ehdoton edellytys laadukkaalle etätyöskentelylle. Videopalavereihin ei toivota osallistujaa, jonka kuva ja ääni pätkivät ja kaikkien osallistujien arvokasta työaikaa menee hukkaan, Jokela pohtii.

BLC Telecom vastaa kasvavaan tarpeeseen kartoittamalla potentiaalisia alueita laajentaa valokuituverkkoa ja kehittämällä yhä parempia valokuitupalveluita.

Omakotitaloasujalle valokuituyhteys on järkevä ja pitkäikäinen investointi

Käyttäjäetujen lisäksi valokuituyhteys nostaa kiinteistön arvoa. Investointina kuituyhteys on pitkäikäinen. Jokela kertoo, että kuidun tekninen käyttöikä on jopa 50–60 vuotta.

- Kiinteä verkkoyhteys on myös ympäristötietoinen valinta. Mobiiliyhteyksien energiankulutus on moninkertainen verrattuna kiinteään yhteyteen.

Myöskään kaistan loppuminen ei tule esteeksi: valokuituyhteys täyttää nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeet.

- Keskiverto-omakotitaloasujan kaistan tarve kasvaa koko ajan: lapset käyttävät enemmän ja enemmän verkkoa, aikuiset tekevät etätöitä ja yhä useammin kodintekniikkakin vaatii verkkoyhteyden, Jokela luettelee.

Valokuituverkko kaupunkialueella jo varsin kattava - yhteyksiä toimitetaan myös mökkialueille

Kuituyhteyden saatavuus on etenkin kaupunkialueella hyvällä tasolla. Helpoimmillaan valokuituverkkoon liittyminen vaatii vain kuidun vetämistä kadulta kiinteistöön.

- Kevät ja kesä on hyvää aikaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja kysyä tarkemmin oman alueen valokuituverkon tilanteesta.

Jokelan mukaan mökille valokuitua mielivän kannattaa kartoittaa naapureiden halukkuus kuidun käyttöönottoon.

- Jos alueella on esimerkiksi 10–15 mökkiä, valokuituyhteyden rakentaminen voi olla hyvinkin mahdollista, Jokela vinkkaa.

Lisätietoja:

Marko Jokela, liiketoimintajohtaja, BLC Telecom. marko.jokela@blc.fi, puh. 044 777 5775

Finnet-liiton tiedote: https://www.finnet.fi/etatyon-suosio-jatkuu/

Infograafi 1Infograafi 3_kerran valokuitu aina valokuitu