Juniori SaPKo ja Savonlinnan BLC-osuuskunta yhteistyöhön

130-vuotista taivaltaan juhliva Savonlinnan BLC-osuuskunta ja Juniori SaPKo aloittavat kiekkokouluyhteistyön kaudella 2019-2020. BLC-osuuskunnan tuki mahdollistaa sen, että ensi syksystä alkaen luistelun saloihin pääsee tutustumaan maksutta.

Alle 8-vuotiaille lapsille tarkoitettu BLC-kiekkokoulu jatkaa Juniori SaPKon aloittamaa kiekkokouluperinnettä tutustuttaen alle 8-vuotiaita lapsia luistelun ja jääkiekon saloihin.

Kiekkokoulussa lapset on jaettu ryhmiin ikä- ja taitotasonsa mukaisesti. ”Aikaisemmin kaikkein pienimpien luistelijoiden ryhmä on ollut maksuton ja lukukausimaksua on alettu kerätä kiekkokoulun ”tokaluokkalaisilta”, Juniori SaPKon hallituksen puheenjohtaja Vesa Pölönen kertoo.

Savonlinnan BLC-osuuskunnan tuki mahdollistaa sen, että syksyllä 2019 starttaavassa kiekkokoulussa voidaan tarjota opetus maksutta kaikille alle 8-vuotiaille lapsille. Lisäksi yhteistyön myötä BLC-kiekkokoulussa alkaa syksyllä oma ryhmänsä jääkiekosta kiinnostuneille tytöille. ”Tämän tyttöjen ryhmän ikähaitaria ei ole vielä päätetty, mutta se voisi olla esimerkiksi vasta-alkajista aina 12-vuotiaisiin asti”, Pölönen arvioi.

Kiekkokoulusta eväitä aktiiviseen elämäntapaan

Fyysisesti aktiivisen elämäntavan siemenet kylvetään jo lapsuudessa. Juniori SaPKon kiekkokoulussa on ollut tällä kaudella mukana parhaimmillaan yli 130 lasta. Viikoittainen, ohjattu liikuntaharrastus antaa lapsille hyvän pohjan liikunnalliseen elämäntapaan, vaikka kaikista ei isompana kiekkoilijoita tulisikaan. Sekä tytöille että pojille sopivassa kiekkokoulussa opetellaan jääkiekon alkeita; luistelua, kiekon- ja mailankäsittelyä mutta kuten pienille lapsille sopii, harjoituksissa on mukana myös pelejä ja leikkejä. Viikoittaiset harjoitukset pidetään Talvisalossa.

”Nyt yhdessä BLC-osuuskunnan kanssa olemme voineet laskea osallistumiskynnystä yhä matalammalle ja mahdollistamme toivottavasti liikuntaharrastuksen aloittamisen entistä laajemmalle joukolle lapsia”, Vesa Pölönen kiittää.

BLC täyttää tänä vuonna 130 vuotta

BLC-kiekkokoulu on osa Savonlinnan BLC-osuuskunnan 130-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.
”Savonlinnan BLC-osuuskunta on vahvasti paikallinen ja sen arvomaailmaan tämän kaltainen yhteistyö sopii hyvin”, Savonlinnan BLC-osuuskunnan ja BLC Telecomin toimitusjohtaja Hannu Väänänen toteaa.

Aikaisemmin Savonlinnan Puhelinosuuskuntana tunnetun BLC-osuuskunnan tavoitteena on olla omalta osaltaan Savonlinnan seudun paikallisuutta ja työllisyyttä edistävä toimija. Savonlinnalaisille BLC-osuuskunta lienee tutuin paikallisen tietoliikenneinfrastruktuurin kehittäjänä aina varhaisista lankapuhelinverkoista nykyajan valokuituteknologiaan. ”Tulevaisuuden tietoliikennetarpeiden kannalta välttämätöntä valokuituverkkoa ei ilman Savonlinnan BLC-osuuskuntaa olisi Savonlinnan seudulla siinä laajuudessa kuin se jo nyt on. Osuuskunta mahdollistaa omalta osaltaan sen, että tämä seutukunta pysyy tietoliikenteen osalta kilpailukykyisenä ja kehityksessä mukana”, Väänänen valottaa osuuskunnan toimintaa.

”Kaikkien BLC-konserniin kuuluvien yhtiöiden; BLC Telecomin, BLC Turvan ja BLC Taidon taustalla on Savonlinnan BLC-osuuskunta, jonka omistajina toimii suuri joukko savonlinnalaisia tai savonlinnalaislähtöisiä yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä”, Hannu Väänänen kertoo.

BLC on ollut historiansa aikana tukemassa savonlinnalaista urheilu-, kulttuuri- ja yrityselämää monella tavalla. Toimitusjohtaja Hannu Väänäsen mukaan BLC-kiekkokoulu on hyvä esimerkki osuuskunnan yhteiskuntavastuusta ja paikallisuutta tukevista arvoista.

”Savonlinnan BLC-osuuskunta on ollut olemassaolonsa aikana monessa mukana, välillä näkyvämmässä roolissa ja välillä huomaamattomammin. Me olemme olleet ja olemme jatkossakin tukemassa monia sellaisia Savonlinnan seutukuntaa ja sen asukkaita palvelevia hankkeita, jotka eivät ilman BLC:n avustusta toteutuisi lainkaan tai joita ei voisi toteuttaa siinä laajuudessa tai sellaisina kuin mihin BLC:n tuen myötä päästään. BLC on ollut mukana savonlinnalaisessa arjessa ja juhlassa jo 130-vuotta ja tällä tiellä me myös jatkamme”, Hannu Väänänen lupaa.