BLC Telecom suunnittelee valokuituverkon rakentamista Kausalan keskustaajamaan

Savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori BLC Telecom suunnittelee koko Kausalan keskustaajama-alueen kattavan valokuituverkon rakentamista. Mikäli alueelta löytyy riittävä määrä halukkaita valokuituverkkoon liittyjiä, on verkon rakennustyöt tarkoitus aloittaa jo tämän vuoden aikana.

Toteutuessaan valokuituverkko varmistaa alueelle nopean laajakaistan ja kaapelitelevisioverkon palvelut. Varmatoiminen, moderni tietoliikenneinfrastruktuuri tuo mukanaan myös uusia mahdollisuuksia yritystoimintaan, etätyöskentelyyn ja tulevaisuuden sähköisten palveluiden käyttöön.

BLC Telecomin suunnitteleman valokuituverkon rakentamiseen ei ole tulossa julkista tukea, vaan verkko rakennetaan markkinaperusteisesti. Riittävän liittymämäärän saavuttaminen, jotta päätös rakentamisesta voidaan taajaman kaikille asuinalueille tehdä, onkin verkon toteutumiselle elintärkeää. Liittymämyynti Kausalan taajaman omakotikiinteistöihin ja taloyhtiöihin on käynnistymässä pian.

”Aloitamme valokuitukysynnän kartoituksen Ainolan, Myllytöyryn ja Länsimyllytöyryn asuinalueilta. Tulemme aika nopeaan tahtiin kontaktoimaan myös paikallisia yrityksiä ja taloyhtiöitä ja selvittämään heidän kiinnostustaan valokuituun liittymiselle. Mikäli saavutamme riittävän ennakkokysynnän, valokuituhankkeemme etenee alueella suunnittelupöydältä rakennusvaiheeseen ensi syksynä”, BLC Telecomin myyntipäällikkö Paula Muhonen kertoo.

Kausalan alueen vastuumyyjänä BLC Telecomilla toimii Tommi Viitala: ”Kausalan asukkailla on nyt mahdollisuus vaikuttaa oman asuinalueensa kehitykseen ihan konkreettisesti. Ennakkotilausten määrästä riippuu, rakentuuko verkko Kausalaan vai ei. Joten jos liittymä kiinnostaa, nyt kannattaa olla aktiivinen”, hän kannustaa.

Valokuituverkkoa ei tarvitse rakentaa lähitulevaisuudessa uudelleen

Rakentuessaan valokuituverkko takaa Kausalan keskustaajamaan riittävät tietoliikennevalmiudet pitkälle tulevaisuuteen. Valokuitutekniikka voidaan kohtuullisin kustannuksin päivittää tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi ilman suuria investointeja tai rakennushankkeita.

Kerran kaivettua valokuituverkkoa ei ole tarvetta uudistaa heti seuraavalla vuosikymmenellä - tällä hetkellä arvioidaan, että valokuidun kapasiteetti riittää tietoliikenteen tarpeisiin seuraavaksi 50 vuodeksi.

Tutustu Kausalan valokuituhankkeeseen osoitteessa www.blc.fi/kausala.