Ruokolahden kuntakeskuksen valokuituverkon toteutus varmistui

Ruokolahden kuntakeskuksen kattava valokuituhanke sai uutta tuulta purjeisiinsa: valokuituliittymien ennakkomyynti on edennyt suotuisasti ja BLC Telecom pystyy toteuttamaan valokuituverkon markkinaperusteisesti. Verkon rakennustyöt alkavat syyskuussa.

Ensimmäinen askel kohti verkon toteutumista tehtiin jo kevättalvella 2019, kun Ruokolahden Ruokolahden Vuokratalot Oy:n hallitus teki BLC Telecomin kanssa sopimuksen valokuituverkkoon liittymisestä tarkoituksenmukaisesti valittujen kunnan vuokratalojen osalta.

— Ruokolahden kunnan kannustus ja Ruokolahden Vuokratalot Oy:n kanssa solmimamme sopimus kiinteistöjen liittämisestä nykyaikaisten tietoliikennepalveluiden piiriin oli merkittävä tekijä rakentamispäätöstä tehdessä. Päätös markkinaperusteisen valokuituverkon rakentamisesta edellytti kuitenkin ennakkotilauksia myös alueen asukkailta. Kiitämme jokaista liittymäpäätöksen tehnyttä aktiivisuudesta ja luottamuksesta tarjoamiamme palveluita kohtaan, BLC Telecomin toimitusjohtaja Hannu Väänänen kertoo.

Verkon kaivuutyöt alkavat syyskuun toisella viikolla ja aluksi verkko rakentuu Rasilantien, Rinnetien ja Rantakujan alueelle. Ensimmäiset valokuituliittymät ovat asukkaiden käytössä vuoden 2019 loppuun mennessä. Kaivuukaudella 2020 verkon rakennus jatkuu kuntakeskuksen muille alueille. — Rakentamista tehdään nyt syyskuusta aina lumien tuloon asti, Väänänen arvioi. Kaivinkoneiden ilmestymineen katukuvaan on yleensä piristänyt myös liittymäkauppaa.

— Meidän oma valokuitumyyntimme omakotitaloihin on edennyt suotuisasti ja niiltä osin tilanne näyttää varsin hyvältä, Väänänen toteaa ja muistuttaa, että vaikka verkko nyt joka tapauksessa toteutuu, ei liittymän hankintapäätöstä kannata silti viivytellä. — Liittyminen on edullisinta nyt, kun verkkoa rakennetaan. Kun verkko on valmis, liittymishinta tulee olemaan nykyistä korkeampi.

Verkko tulee rakentumaan niille alueille, joihin liittymiä tilataan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos jokin katuosuus jää kokonaan ilman liittymätilauksia, ei valokuitusaatavuutta siihen rakenneta. Asukkailla on nyt mahdollisuus vaikuttaa oman naapuruston tulevaisuuteen ja edullinen tilaisuus hankkia valokuituliittymä kiinteistöön – liittymä kannattaa hankkia vaikka varausliittymänä, ellei vielä halua kytkeä laajakaista- tai kaapelitelevisiopalveluita käyttöön.

Valokuituliittymä on tulevaisuuden kannalta varma ratkaisu hyvien tietoliikenneyhteyksien varmistamiseksi. Tulevaisuuden palvelut tulevat pohjautumaan hyviin tietoliikenneyhteyksiin ja siinä mielessä Ruokolahden keskustaajaman tilanne on nyt hyvä.

Taloyhtiöissä valokuitu tulee olemaan puheenaiheena vuoden 2020 yhtiökokouksissa. — Me olemme lähestyneet jo useita alueen taloyhtiöitä liittymistarjouksella ja ensimmäiset päätökset verkkoon mukaan lähtemisestä on jo taloyhtiöistä saatu, Väänänen kertoo tyytyväisenä.

Lisätietoa Ruokolahden valokuituhankkeesta osoitteesta www.blc.fi/ruokolahti