Savonlinnan suurin tietoliikenne- ja sähköasennuksen tukikohta Nojanmaahan

BLC Telecom ja Elvera Oy tiivistävät yhteistyötään: yhteinen toimipiste otetaan käyttöön alkuvuodesta 2019. Nojanmaassa sijaitsevan BLC:n pääkonttorin yhteyteen syntyy vuodenvaihteessa merkittävä tietoliikenne- ja sähköasennuksen tukikohta. Savonlinnan seudun merkittävimmät verkkorakentajat, BLC Telecom ja Elvera Oy, toimivat jatkossa samassa kiinteistössä.

BLC:n pääkonttorissa käynnissä olevan rakennushankkeen on määrä valmistua vuodenvaihteessa 2019 ja Elvera Oy:n Savonlinnan toiminnot muuttavat uudistuneisiin tiloihin vuoden alkupuolella. ­– BLC Telecom ja Elvera Oy ovat tehneet yhteistyötä verkkojen rakennuksessa jo vuosien ajan. Nyt, kun molemmilla yhtiöllä on toimipisteensä samassa kiinteistössä, odotan yhteistyömme muuttuvan aikaisempaakin sujuvammaksi, BLC Telecomin toimitusjohtaja Hannu Väänänen kertoo.

BLC Telecomin ja Elvera Oy:n yhteistyön syventäminen tuo Hannu Väänäsen mukaan uudenlaista tehoa Savonlinnan seutukunnan valokuiturakentamiseen. – Valokuitu- ja sähköverkkojen kaivaminen ja sitä kautta koko seudun infrastruktuurin ja kilpailukyvyn parantaminen on molempien yhtiöiden fokuksessa, Hannu Väänänen selvittää.
– Loppujen lopuksi hyödyt parantuneesta yhteistyöstä koituvat meidän asiakkaidemme; paikallisten asukkaiden ja yritysten hyväksi.

Nojamaahan muuttava Elvera Oy muodostui Suur-Savon Sähkön, Kymenlaakson Sähkön ja Lappeenrannan Energian yhdistäessä verkonrakennustoimintansa. Elveralla on vahvat ja syvät juuret Savonlinnassa vuosikymmenten takaa. Elveran edeltäjä Suur-Savon Sähkötyö toimi Viuhonmäeltä käsin yli parinkymmenen vuoden ajan. – Toiminnan laajetessa tilat Viuholla kävivät ahtaaksi ja etsimme toimitiloja Savonlinnasta. Jo vuosia BLC Telecomin kanssa erinomaista yhteistyötä tehneenä tuntui varsin luontevalta syventää yhteistyötä ja siirtää toiminta saman katon alle, toteaa Elvera Oy:n toimitusjohtaja Arto Nieminen.

Arto Niemisen mukaan Savonlinna on erittäin tärkeä markkina-alue, siellä toimii useita yhtiön asiakkaita. – Panostamalla Savonlinnaan ja laajentaessamme toimintaamme siellä haluamme varmistaa, että toimintamme laatu ja nopeus varsinkin häiriötilanteissa pysyy korkealla tasolla. Odotamme muuttoa Nojamaahan kovasti ja uskomme, että hyvällä yhteistyöllä löydämme vielä uusia yhteistyömahdollisuuksia ja tästä hyötyy yhteiset loppuasiakkaamme. Teemme parhaamme, että valot palavat Savonlinnassa niin lampuissa kuin yhä laajenevassa valokuituverkossakin, kertoo Nieminen.

BLC Telecomin ja Elvera Oy:n yhteinen toimitalo vahvistaa entisestään Nojanmaata yhtenä Savonlinnan vahvoista työssäkäyntialueista. Nojanmaan toimipisteeseen keskitetään lähes 100 BLC Telecomin ja Elvera Oy:n työntekijää. Lisäksi alueelle sijoitetaan merkittävä määrä molempien yhtiöiden kalustoa.

– Tämä uudistus näkyy totta kai molempien yhtiöiden työyhteisöissä sisäisesti, mutta tämän kokoluokan keskittymä ja tämä muuttoa edeltävä rakennushanke on tietysti muutos myös ohikulkijoiden ja alueen arkeen, Hannu Väänänen kertoo.

BLC Telecomin toimitusjohtajan Hannu Väänäsen mukaan rakennushankkeessa käytetään paikallisia toimijoita. – Paikallisuus on meille BLC:llä tärkeää, ja kun tällaista isoa rakennushanke meidän pääkonttorin kiinteistössä tehdään, on ollut itsestään selvää valita urakalle tekijät Savonlinnasta. Pääurakoitsijana hankkeessa on Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy ja LVI- ja sähkötyöt hoituvat Saimaan LVI-Taito Oy:n ja Sioma Oy:n toimesta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Hannu Väänänen, BLC Telecom
p. 044 777 5776, hannu.vaananen@blc.fi

Toimitusjohtaja Arto Nieminen, Elvera Oy
p. 040 067 0525, arto.nieminen@elvera.fi