BLC Telecom aloittaa valokuituverkkohankkeen Joutsenon keskustaajamassa

BLC Telecom aloittaa valokuituverkkohankkeen Joutsenon keskustaajamassa

Savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori BLC Telecom aloittaa koko Joutsenon keskustaajama-alueen kattavan valokuituverkon rakentamisen. Mikäli alueelta löytyy riittävä määrä halukkaita valokuituverkkoon liittyjiä, on verkon rakennustyöt tarkoitus aloittaa kaivuukaudella 2022 ja valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Hanke tukee vahvasti BLC Telecomin strategiaa maantieteellisen laajentumisen osalta.

Toteutuessaan valokuituverkko varmistaa alueelle nopean laajakaistan ja kaapelitelevisioverkon palvelut. Varmatoiminen, moderni tietoliikenneinfrastruktuuri tuo mukanaan myös uusia mahdollisuuksia yritystoimintaan, etätyöskentelyyn ja tulevaisuuden sähköisten palveluiden käyttöön. BLC Telecomin suunnitteleman valokuituverkon rakentamiseen ei ole tulossa julkista tukea, vaan verkko rakennetaan markkinaehtoisesti. Riittävän liittymämäärän saavuttaminen, jotta päätös rakentamisesta voidaan taajaman kaikille asuinalueille tehdä, onkin verkon toteutumiselle elintärkeää. Liittymämyynti Joutsenon taajaman omakotikiinteistöihin, taloyhtiöihin ja yrityksiin käynnistyy syksyllä 2021.

Lisätietoja:
Marko Jokela, vt. toimitusjohtaja, BLC Telecom, p. 044 777 5775, marko.jokela@blc.fi


Joutsenon keskustaajamaan valokuituverkkoa rakentava BLC Telecom on perinteikäs ja vakavarainen savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori. BLC Telecom tarjoaa Savonlinnassa ja useilla muilla alueilla Itä-Suomessa kattavat ja laadukkaat tietoliikennepalvelut henkilöasiakkaille, yhteisöille ja yrityksille sekä teleoperaattoreille. Palveluvalikoimaan kuuluvat korkealaatuiset tietoliikenne-, puhelin- ja televisiopalvelut – aina vaativista yritysratkaisuista joka kodin viihdepalveluihin. Yli 130-vuotisen historian aikana BLC Telecom on vakiinnuttanut asemansa yritysten yhteistyökumppanina ja osana asuinalueiden verkkoinfrastruktuuria.


BLC Telecom on osa valtakunnallisesti toimivaa, 100 % suomalaisessa omistuksessa olevaa BLC-konsernia, jonka missiona on toimia asiakkaidensa oppaana kiinteistöjen tieto- ja turvatekniikassa. Konsernin vuotuinen liikevaihtotaso on n. 95M€ ja palveluksessamme on yli 500 työntekijää 19 paikkakunnalla. BLC-konsernin pääkonttori on Savonlinnassa.