Valokuitu tarjoaa luotettavan ja tasalaatuisen yhteyden

Finnet-liiton tutkimuksen mukaan valokuituyhteyden makuun päässyt käyttäjä ei siitä halua enää luopua

Finnet-liiton mukaan 93 % suomalaisista on sitä mieltä, että luotettavasti toimiva internet on tärkeä. Verkkoyhteyksien häiriöillä on valtavan iso merkitys yksittäisen yrityksen ja koko suomalaisen yhteiskunnan kannalta.

- Tärkeän Teams-kokouksen missaaminen tai liiketoimintakriittisen sovellusten jumiutuminen yhteysongelmien vuoksi on turhauttavaa. Yhteysongelmat on usein helppo todeta, kun jokin itselle tärkeä asia jää hoitamatta tai et pääse nauttimaan internetin suomista palveluista juuri silloin kun itse haluaisit, toteaa BLC Telecomin vt. toimitusjohtaja Marko Jokela.
- Savonlinnan taajama-alueilla on erinomainen kiinteän laajakaistan saatavuus. Yli 90 %:lla talouksista löytyy kiinteän laajakaistan saatavuus joko kaapelimodeemi- tai kuitutekniikalla. Valokuitu on kiistatta häiriöttömin tekniikka. Vain alle 0,5 %:ssa BLC Telecomin valokuitupalveluissa on ilmennyt häiriö viimeisen puolen vuoden aikana, Jokela jatkaa.

BLC Telecom savonlinnalaisena operaattorina rakentaa häiriötöntä kuituverkkoa lisää tänäkin vuonna Savonlinnassa, Rantasalmella, Ruokolahdella sekä Oritlammella. Lisäksi kartoituksen alla on Iitissä Kausalan keskustaajama-alue.

Valokuitu on huippunopea, energiatehokkain ja tutkitusti toimintavarma yhteys

Yhteystyyppi ratkaisee! Mobiiliyhteyden varassa nettiä käyttävät kokevat yli kaksi kertaa yleisemmin verkkohäiriöitä kuin valokuidun käyttäjät. Vain murto-osa valokuitua käyttävistä olisikin enää valmiita luopumaan valokuituyhteyksistään. Valokuitu lisää elämänlaatua, helpottaa arjen sujuvuutta ja tuo mm. palvelut lähellesi.

Valokuitu on monin verroin mobiilia ympäristöystävällisempi

Uusien älylaitteiden valmistus kuormittaa ympäristöä ja luonnonvaroja todella paljon, ja siksi laitteiden elinkaarta pitäisi pystyä pidentämään merkittävästi. Tutkimukset* osoittavat, että pelkkä mobiilitekniikalla toteutettu verkko kuluttaa moninkertaisesti enemmän energiaa kuin valokuituverkko. Siirrettyyn datamäärään suhteutettuna kuituverkko on satoja kertoja energiatehokkaampi kuin mobiiliverkko, koska kuituverkossa siirretään enemmän dataa kuin mobiilissa.

Valokuitu mahdollistaa sujuvan etätyön

Etätöissä täytyy työvälineiden ja verkkoyhteyden olla kunnossa. Luotettavan valokuituyhteyden ansiosta videopalaverit sujuvat pätkimättä, minkä lisäksi valokuituyhteyden tiedonsiirtokyvyn luotettavuus ja nopeus on muihin teknologioihin verrattuna ylivoimainen. Jos halutaan sujuvaa ja tuottavaa etätyöntekoa, niin valokuidulle ei ole vaihtoehtoa. Valokuitu on vakain, energiatehokkain ja luotettavin yhteys.

Finnet_kuva_valokuitu


Lisätietoja:
Marko Jokela, vt. toimitusjohtaja, BLC Telecom, marko.jokela@blc.fi, p. 044 777 5775

Parempi huominen odottaa valokuidun päässä, lue lisää alla olevasta linkistä.
>> https://www.finnet.fi/kerran-valokuitu-aina-valokuitu/

*Finnet-liiton Suomi tarvitsee kuitua -hanke teetti Kantarilla tutkimuksen valokuidusta ja verkkoyhteyksistä maaliskuussa 2021. Kohderyhmänä olivat 15–79-vuotiaat suomalaiset. Vastaajia kyselyssä oli 1050. Hankkeen verkkosivuilla julkaistaan sisältöä tutkimuksessa esiin nousseista teemoista.