Barona on Suomen merkittävimpiä henkilöstöalan yrityksiä ja työllistäjiä. Markkinajohtajana se tarjoaa alan laajimman osaamisen ja palvelee asiakkaitaan alkaen yksittäisten työntekijöiden tarjoamisesta aina suuriin palvelutuotantoihin asti. Vuosittain Barona työllistää noin 10 000 ammattilaista toimisto-, IT,-logistiikka ja rakennusaloille sekä sosiaali- ja terveystoimialoille. Tämän lisäksi Barona tarjoaa ulkoistuspalveluita, välittää majoituspalveluita ja uusimpana liiketoiminta-alueena rekrytoi ylintä johtoa suorahakupalveluna. Baronan liikevaihto on yli 150 milj.€.

www.barona.fi

Suuria säästöjä ja yrittäjähenkistä palvelua

Barona on nimenä tuttu jokaiselle, joka on vieraillut Espoon Barona-areenalla. Se on myös tuttu yhä useammalle suomalaiselle työntekijälle. Onhan yritys Suomen 50 suurimman työllistäjän joukossa. Rajusti kasvaneen yrityksen IT-asioista on jo pitkään huolehtinut BLC Taito (ent. Protie). 

Baronan pääkonttori sijaitsee historiallisessa Pääpostinrakennuksessa. Museoviraston suojelemat seinät kätkevät sisäänsä nuorekkaan ja energisen yrityksen, joka kasvaa monella tavalla. Baronan suurinta liiketoiminta-aluetta edustaa henkilöstöpalvelut. Barona Solutions tarjoaa palvelu- ja ulkoistusratkaisuja sekä muutoksenhallintaa. Mielenkiintoinen ja kasvava osa on uudenlaisia asumisen ja majoittumisen ratkaisuja tarjoava Forenom sekä ylimmän johdon suorahakupalvelu Momentous.

Kahden silloisen opiskelijan, Markus Oksan ja Mikko Leppäsen, ideasta ja aktiivisuudesta alkunsa saanut Barona on perustettu vuonna 1999. Reilussakymmenessä vuodessa siitä on kehkeytynyt Suomen suurin ja nopeimmin kasvava henkilöstöpalvelualan yritys, jolla on toimintaa viidessä eri maassa. Se edellyttää paljon myös IT:ltä.

Yrityksen alkuaikoina hoidin IT-asioita oman toimen ohella. Iltaisin laitoin verkkoja ja koneita kuntoon”, muistelee Baronan IT- ja hankintapäällikkö Jussi Kyllönen.”Aika pian kävi selväksi, että tarvitsemme näihin hommiin päätoimisen henkilön.” Baronan kasvu oli kuitenkin sen verran huima, että yksi päätoiminenkaan henkilö ei kyennyt palvelemaan koko talon tarpeita. BLC Taito tulikin mukaan kuvioihin jo 2000-luvun puolessa välissä. Yhteistyö on jatkunut saumattomasti siitä lähtien.

Baronan IT-asioista vastaava Jussi Kyllönen arvostaa BLC Taidon palvelumentaliteettia, jossa yhdistyvät talkoo- ja yrittäjähenkisyys.


Pilveä kohti

BLC Taito vastaa käytännössä Baronan koko IT-infrasta, johon kuuluvat niin työasemat kuin palvelimetkin. Homma sujuu Kyllösen sanoin hyvin. Hän korostaa muutamia asioita, jotka Barona kokee ensiarvoisen tärkeiksi.

BLC Taito on sopivan kokoinen ja nopea. Ennen muuta se on palveluasenteeltaan yrittäjähenkinen. Tietynlaista talkoohenkeä tarvitaan, jos tilanne sattuu päälle”, Kyllönen kuvaa.

Esimerkiksi Solutionsin toiminta on hyvinkin liiketoimintakriittistä. Noin 400 henkeä istuu neljällä eri paikkakunnalla Puolaan myöten virtuaalityöpöytien äärellä ja he tekevät suoriteperusteista liiketoimintaa. IT:n on yksinkertaisesti toimittava.” Kiitosta saakin BLC Taidon kyky ymmärtää Baronan koko liiketoiminnan vakavuus.

Uusimpana IT-hankkeena on siirtyminen PrivateCloudiin. Lähes 95 prosenttia palvelimista on jo dedikoitu ja ne hurisevat BLC Taidon tiloissa Espoon Tapiolassa.

Samaan aiheeseen liittyy siirtyminen Citrixin virtualisointialustaan: työasemat ovat jääneet historiaan ja tilalle on tullut riskittömämpiä ns. ”tyhmiä” päätteitä. Yhteydet ovat tuplatut ja VoIP-puhelut toimivat moitteetta. Kehittynyt teknologia on vauhdittanut myös kansainvälisiä toimintoja.

Puolan palvelukeskuksemme pistettiin Taidon avulla pystyyn kahdessa viikossa päätöksestä. Heti kun verkkoyhteydet ja sisäverkko olivat kunnossa,saimme puhelut toimimaan saman tien”, Kyllönen muistelee maailmanennätysvauhdilla rakennettua pystytystä. Muuta kansainvälistä toimintaa Baronalla on Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä.

 

Osaamista ja suuria säästöjä

Baronan ja BLC Taidon yhteistyö on jatkunut pitkään. Kyllösen mukaan Barona on saanut selviä etuja erinomaisen palveluasenteen lisäksi omistautuneesta IT-tuesta henkilötasolla. ProDeskin lisäksi IT-tuki toimii myös paikan päällä kolme kertaa viikossa.

Eikä pidä unohtaa taloudellista hyötyä. Vaihtoehtoisena mallina laskemme Kyllösen kanssa oman IT-osaston tarpeet ja kulut.

Perinteisenä mallina on laskea yksi IT-henkilö sataatyöntekijää kohti. Meillä se tarkoittaisi 3–4 omaa IT-työntekijää ja yhtä manageritason ihmistä palkkakuluineen ja koulutuksineen”, Kyllönen ynnäilee. ”Eikä silloinkaan aina selvittäisi kaikista tilanteista.

Säästömme on ainakin 200 000 euron luokkaa,” hän paljastaa. ”Lisäksi tulevat rautaan, Citrixiin, Linuxiin ja Microsoftiin sekä muihin softiin liittyvät asiantuntijuudet ja erikoisosaamiset.

BLC Taidon avulla haasteet ratkeavat varmastija vaivatta. Näin vakuuttaa Jussi Kyllönen ja muut baronalaiset. ”Tietoliikenne on aina riskialtista ja silloin tällöin aina räpsähtää. BLC Taito on kuitenkin aina selvittänyt asiat kelloon katsomatta.

 

Baronan käytävältä poimittua:

”Palvelua saa aina nopeasti. Tukipyyntöihin vastataan vauhdilla, eikä oikeastaan mitään negatiivista tule mieleen.”

– Carla Wirén, hankinta- ja myyntikoordinaattori


Miten otan käyttöön pilvipalvelut?

 

Lataa pilviopas