PolarPro on suomalainen, vuonna 2008 perustettu henkilöstöratkaisuihin erikoistunut yritys. PolarPro tarjoaa laadukasta työvoimaa logistiikan, kuljetuksen, teollisuuden, kiinteistöhuollon, rakentamisen sekä toimistojen ja palvelualojen tarpeisiin pitkä- ja lyhytkestoisiin työsuhteisiin. PolarPron palvelut kattavat henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin, ulkoistamispalvelut, työvaatepalvelun ja koulutuksen.

Pilvipalveluista helpotus henkilöstön työntekoon

Keväällä 2016 PolarPro:ssa otettiin käyttöön Office 365 -palvelut eli ”pilvipalvelut”. Office 365 -palvelujen käyttöönotto oli ajankohtaista, koska yrityksessä oli havaittu, että työntekijöillä oli yhä enenevässä määrin tarve työskennellä yhdessä ja jakaa tietoja – ajasta, paikasta tai laitteesta riippumatta. Ennen Office 365 -palvelujen käyttöönottoa yhteistyö eri henkilöiden välillä hoidettiin www-pohjaisen sähköpostin kautta eli esimerkiksi tilanteissa, joissa useamman henkilön piti muokata samaa tiedostoa, tehtiin muutokset tiedostoon yksi kerrallaan ja lähettiin päivitetty versio sähköpostilla toisille henkilöille. Tämä oli sekä hidasta että hankalaa.

PolarPro Henkilöstöpalvelujen myyntijohtajan Patrik Alenin mukaan pilvipalveluiden käyttöönotto on helpottanut PolarPron henkilöstön työntekoa: ”Pystymme tekemään etäpäiviä helpommin kun ei tarvitse ladata tiedostoja muistitikuille tai lähetellä niitä sähköpostilla itselle, jotta voi tehdä töitä myös kotona. Ja Office 365 -sähköposti on kätevä kun pystyy katsomaan meilit miltä laitteelta tahansa missä tahansa ilman, että on tarvinnut luoda erillisiä sähköpostitilejä suoraan laitteelle. Myös uusien tietokoneiden ja puhelinten käyttöönotto tulee olemaan jatkossa huomattavasti helpompaa, koska ei tarvitse siirrellä tiedostoja uuteen laitteeseen. Tämä säästää sekä rahaa että aikaa.”

Pilvestä Vauhtia -valmennuksen avulla Office 365 -palvelut tehokkaaseen käyttöön

Jotta Office 365 -palvelut tulisivat PolarPron työntekijöille tutuiksi ja henkilökunta oppisi hyödyntämään niiden parhaita puolia sekä uudenlaisia, tehokkaita työtapoja, järjestettiin käyttöönoton jälkeen koko henkilökunnalle Pilvestä vauhtia -valmennus.  Pilvestä vauhtia -valmennus on BLC:n tarjoama kullekin asiakkaalle räätälöitävä käytännönläheinen, harjoituksiin painottuva valmennus, jossa pureudutaan modernin tietotyöläisen tyypillisiin haasteisiin ja innostetaan Office 365 -palvelujen (OneDrive, Outlook, Yammer, Skype for Business ja OneNote) tehokkaaseen käyttöön. Valmennusta on vedetty marraskuusta 2014 lähtien ja se on ollut erittäin suosittu ja hyödylliseksi koettu.

PolarPron Patrik Alen on tyytyväinen, että Office 365 -palvelujen käyttöönoton jälkeen henkilöstölle tarjottiin mahdollisuus osallistua Pilvestä vauhtia -valmennukseen: ”Yrityksemme keski-ikä on lähemmäs 50 vuotta, joten pientä ”purnaamista” pilvipalvelujen käyttöönotosta tuli, mutta kun järjestimme Pilvestä vauhtia -valmennuksen, huomasi jokainen toimistohenkilö Office 365 -palvelujen käytön helppouden ja kätevyyden. Tulemme ottamaan varmasti lisäkoulutuksia, jotta saamme Office 365 -palvelut vieläkin tehokkaammin käyttöömme.”

Myös PolarPron henkilökunta koki Pilvestä vauhtia -valmennuksen erittäin hyödylliseksi; henkilöstölle tehdyn palautekyselyn perusteella valmennus sai asteikolla 1-6 kokonaisarvosanaksi 5,7 ja jokainen palautteeseen vastannut oli valmis suosittelemaan valmennusta kollegalleen!

Palautteista poimittua:

”Suurin oivallus oli valmentajan selkeä tapa esittää asiat, jopa tällainen tumpula oivalsi eri osioiden tuomia mahdollisuuksia omaan businekseen”

”Valmennus ”aukaisi” silmiä ja kuinka paljon voimme hyödyntää ohjelmistoa.”

”Hyvin tehty. Laadukas ja tehokas tietopaketti ja presentaatio.”

”Valmennus oli hyvä ja ammattitaitoinen.”