TALOYHTIÖSTÄ VALOYHTIÖKSI

Valo -taloyhtiölaajakaistan hankinnasta päättää yhtiökokous. Päätöksen tekemiseen riittää yhtiökokouksen enemmistö. Taloyhtiö tekee sopimuksen BLC:n kanssa, ja sovitun mukainen valokuituratkaisu asennetaan taloyhtiöön.

BLC Valo -taloyhtiölaajakaista eli kokotalomalli

BLC Valo taloyhtiölaajakaista, eli kokotalomalli tarkoittaa sitä, että kaikkiin taloyhtiön huoneistoihin toimitetaan BLC Valo laajakaistayhteys. Yhteys toimitetaan perusnopeudella 10/10Mbit/s jokaiseen huoneistoon, jonka lisäksi taloyhtiö saa omaan käyttöönsä yhden liittymän. Tätä liittymää voidaan käyttää esim. taloautomaation (esim. sähköinen ilmoitustaulu rappukäytävässä, vesimittareiden etäluenta, ovien etälukitus ja turvapalvelut). tarpeisiin.

BLC Valo -taloyhtiölaajakaistan hankinnasta päättää yhtiökokous. Päätöksen tekemiseen riittää yhtiökokouksen enemmistö. Taloyhtiö tekee sopimuksen BLC:n kanssa ja laajakaistayhteys asennetaan kaikkiin taloyhtiön huoneistoihin. Liittymismaksu riippuu sopimuksen kokonaiskestosta. 10 vuoden määräaikaisissa sopimuksissa liittymismaksua ei ole peritty, kuten ei myöskään huoneistokohtaisia avausmaksuja.

Laajakaistan kuukausimaksut veloitetaan asukkailta yhtiövastikkeessa. Mikäli asukas haluaa nopeamman nettiyhteyden, hän voi tilata nopeudennoston omaan huoneistoonsa suoraan BLC:ltä. Nopeudennostot ja muut erikseen tilattavat lisäpalvelut, kuten tietoturva- ja iptv-palvelut, BLC laskuttaa suoraan asukkaalta.

Valokuituliittymän toteutus taloyhtiöön alkaa laitteiden sijoittamisella kiinteistön teknisiin tiloihin. Sieltä valokuituliittymä toimitetaan taloyhtiön sisäisen ethernet-, valokuitu- tai puhelinverkon välityksellä huoneistoon, josta se voidaan jakaa huoneiston eri huoneisiin kaapeloinnin tai langattoman sisäverkon avulla.Mikäli taloyhtiön sisäverkko on toteutettu valokuidulla tai puhelinkaapeloinnilla, huoneistoon tarvitaan lisäksi päätelaite. Huoneistokohtainen päätelaite on asiakkaan omaisuutta ja toimitetaan liittymää asennettaessa.

BLC Valo -liittymävalmius eli osatalomalli

Nykyaikaisessa taloyhtiössä on myös nykyajan yhteydet. Nopea ja suoritusvarma BLC Valo -taloyhtiölaajakaista ja modernit tv:n katselumahdollisuudet tuovat taloyhtiön tämän päivän tasolle ja nostavat asuntojen arvoa.

BLC Valo -liittymävalmius eli osatalomalli tarkoittaa sitä, että taloyhtiö hankkii valmiuden toimittaa nopeita laajakaistayhteyksiä kaikkiin taloyhtiön asuntoihin. Tällä tavalla mahdollistetaan nykyaikaiset, nopeat laajakaistaliittymät niitä tarvitseville asukkaille. Taloyhtiölle BLC Valo -liittymävalmius on hyvin vaivaton; alun liittymäinvestoinnin lisäksi taloyhtiöille ei aiheudu liittymäkohtaisia kuluja. Liittymismaksu määräytyy BLC:n jättämän tarjouksen mukaan.

Kuten taloyhtiölaajakaistassakin, valokuituliittymän toteutus taloyhtiöön alkaa laitteiden sijoittamisella kiinteistön teknisiin tiloihin. Useasta taloyhtiöstä jo nyt löytyvä ethernet- tai kuitusisäverkko saadaan hyötykäyttöön, kun sen avulla palvelu jaetaan huoneistojen jakamoihin. Sieltä sitten kuituyhteys jaetaan asunnon eri huoneisiin kaapeloinnin tai langattoman sisäverkon avulla. Huoneistokohtaiset kustannukset BLC laskuttaa suoraan palvelun tilanneilta asukkailta.

Huoneiston kytkeminen verkkoon laskutetaan asukkaalta BLC:n jättämän tarjouksen mukaan. Jos taloyhtiössä on valokuitusisäverkko tai puhelinkaapelointi, asukkaalle tulee lisäksi huoneistokohtainen kuitupäätelaite. Kuukausimaksu määräytyy asukkaan valitseman palvelun mukaan. Nopeuksia on valittavissa tarpeen mukaan 10/10:stä aina 100 megaan asti. Ja tietysti BLC Valon myötä huoneistoon voi tilata edullisesti myös iptv-palvelu Watsonin.

Näin teidänkin taloyhtiönne siirtyy uuteen laajakaista-aikaan:

  1.  Ota yhteyttä oman taloyhtiösi isännöitsijään tai hallituksen jäseneen.
  2. Taloyhtiö pyytää BLC Telecomilta tarjouksen BLC Taloyhtiölaajakaistasta
  3. Yhtiökokous päättää taloyhtiölaajakaistan hankinnasta. Päätöksen tekemiseen riittää yhtiökokouksen enemmistö.
  4. Nauti taloyhtiölaajakaistan tuomasta nopeasta ja varmasta nettiyhteydestä lisäpalveluineen.

taloyhtiöopa _nostt