<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Itä-Suomen elinvoimaisuuteen 80 miljoonan euron investointi – BLC ja OP:n rahasto kiihdyttävät verkkoyhteyksien kehittämistä

  Itä-Suomen elinvoimaa parannetaan investoimalla 80 miljoonaa euroa tietoliikenneyhteyksiin. Nopea valokuituverkko tuo toimintavarmuutta esimerkiksi etätöihin ja verkkoinvestoinnit luovat Itä-Suomeen uusia työpaikkoja. Investointien takana ovat Savonlinnan BLC-osuuskunta sekä OP:n OP-Suomi Infra -rahasto.

  Itä-Suomessa on toistaiseksi ollut tarjolla vähemmän nopeita valokuituyhteyksiä kuin muualla Suomessa keskimäärin. Esimerkiksi Etelä-Savossa valokuitu on saatavissa noin 25 prosenttiin kodeista, kun koko maassa valokuitua saa keskimäärin 60 prosenttiin kodeista.

  Savonlinnan BLC-osuuskuntaan kuuluvan BLC Telecomin ja kotimaiseen infrastruktuuriin sijoittavan OP-Suomi Infra -rahaston kumppanuus luo alustan Itä-Suomen valokuituverkon merkittävälle kehittämiselle. Yhteistyö moninkertaistaa BLC Telecomin valokuituverkkorakentamisen aiemmat volyymit ja mahdollistaa verkon laajentamisen kattamaan koko Itä-Suomen.

  – Ulottamalla nopean ja toimintavarman valokuituverkon useampaan kotiin mahdollistamme muun muassa etätyön ja erilaisten palveluiden, kuten etälääkäripalveluiden, saatavuuden tulevaisuudessa tehokkaalla tavalla. Tiedonsiirto valokuituverkoissa ja uusien kuituliittymien rakentaminen ovat myös tehokas tapa pienentää digitaalisten sisältöpalveluiden energiankulutusta, kertoo Savonlinnan BLC-Osuuskunnan toimitusjohtaja Hannu Väänänen.

  Nopeiden yhteyksien lisäksi verkkoinvestoinnit luovat merkittävän työllistämisvaikutuksen alueelle, kun Savonlinnan BLC-osuuskunta rekrytoi uusia ammattilaisia mukaan myyntityöhön ja työllistää yhteistyöverkostoa tulevaisuuden valokuituverkon rakentamisessa.

  Hanke toteutetaan perustamalla yhteisyritys, joka tulee omistamaan tietoliikenneinfrastruktuurin. Yrityksen omistajina ovat Savonlinnan BLC-osuuskunta ja OP-Suomi Infra -rahasto. Yhteistyö varmistaa kriittisen infrastruktuurin pysymisen suomalaisessa omistuksessa.

  Yhteistyö on luonteeltaan kumppanuussuhde, jossa BLC Telecomin vastuuseen kuuluu valokuituverkkojen rakentaminen sekä palveluiden tarjoaminen ja ylläpitäminen asiakkaille. OP Suomi Infra -rahaston rooli on ennen kaikkea tuoda taloudellisia resursseja, joita merkittävät investoinnit vaativat.

  – Mahdollisimman moni suomalainen kiinteistö tarvitsee valokuidun ja tällä yhteistyöllä pystymme rakentamaan valokuituyhteydet Itä-Suomen taajamiin. Kahden osuuskuntataustaisen toimijan on ollut helppo rakentaa kumppanuus yhteisten arvojen, vastuullisuuden ja paikallisuuden pohjalta, sanoo Väänänen.

  – Nopeat ja toimintavarmat tietoliikenneyhteydet ovat oleellinen osa yhteiskunnan perusinfrastruktuuria. Olemme iloisia, että voimme olla mukana kehittämässä tätä infrastruktuuria alueella, missä yhteyksiä on ollut rajallisesti saatavilla. Yhteistyö BLC:n kanssa on juuri se tapa, millä haluammekin toimia – kumppanoitua liiketoiminnan parhaiden osaajien kanssa ja tarjota taloudellisia resursseja toiminnan kehittämiseen. Samalla on hienoa varmistaa pysyvä kotimainen omistus kriittisen infrastruktuurin osalta, toteaa OP Suomi Infra -rahaston johtaja Ossi Vasala. 

  Savonlinnan BLC-osuuskunta

  Osuuskuntamme juuret ulottuvat yli 130 vuoden päähän Saimaan rannoille ja toimintamme jo ympäri tuhansien järvien maan. Savonlinnan BLC-osuuskunta on 100 % kotimainen yhtiö, jonka juuret sijaitsevat vahvasti Savonlinnassa. Savonlinnan BLC-osuuskunnan omistaa noin 8000 osuuskunnan jäsentä ja se tunnettiin aiemmin nimellä Savonlinnan puhelinosuuskunta. Tehtävämme on laittaa asiakkaidemme arki soljumaan Suomen laajimmalla valikoimalla turvatekniikan ratkaisuja valtakunnallisesti ja kattavia tietoliikennepalveluita Itä-Suomen alueella. Tarjoamme kattavat ja laadukkaat palvelut henkilöasiakkaille, yhteisöille ja yrityksille sekä teleoperaattoreille. Savonlinnan BLC-osuuskunta konsernin vuotuinen liikevaihtotaso on n. 90 M€ ja palveluksessamme on yli 500 työntekijää 20 paikkakunnalla. Pääkonttorimme on Savonlinnassa.

  OP-Suomi Infra -rahasto

  OP Suomi Infra Ky on OP Ryhmään kuuluvan OP Varainhoito Oy:n hallinnoima rahasto, joka sijoittaa suomalaiseen infrastruktuuriin. Rahaston sijoittajat ovat kokonaisuudessaan suomalaisia ja sijoitussitoumuksien määrä noin 250 M€. Rahasto on rakenteeltaan eräpäivätön, joten rahasto pystyy olemaan todella pitkäaikainen kumppani suomalaisille infrastruktuurin omistajille. Sijoitustoiminta toteutetaan yhteistyössä Access Capital Partnersin kanssa.

  OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jolla on yli kaksi miljoonaa omistaja-asiakasta ja noin 13 000 työntekijää. Tarjoamme kattavan pankki- ja vakuutuspalvelujen kokonaisuuden henkilö- ja yritysasiakkaille. OP Ryhmän muodostavat osuuspankit sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Perustehtävämme on edistää omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Yhdessä omistaja-asiakkaidemme kanssa olemme rakentaneet suomalaista yhteiskuntaa ja kestävää tulevaisuutta jo 120 vuoden ajan. www.op.fi