<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  logo-blc-turva
  Lukitus- ja turvatekniikan oppaat tukenasi

  Ratkaisut taloyhtiöille

  Asiantuntijat oppaanasi

  Meiltä saat kaikki tarvitsemasi lukitus- ja turvallisuusratkaisut taloyhtiöihin

  Lukitus- ja turvatekniikan järjestelmät kehittyvät vauhdilla ja useissa taloyhtiöissä mietitään, että minkälaiseen ratkaisuun kannattaa päätyä, että se palvelee tarpeita nyt ja tulevaisuudessa.

  Olemme koostaneet tälle sivulle tietoa taloyhtiöiden lukitus- ja turvallisuusjärjestelmiin liittyen. Tutustu tarkemmin lisää lukitusjärjestelmien eroavaisuuksiin sekä ominaisuuksiin ja tee testi, että minkälaisia mahdollisuuksia ratkaisut tarjoavat taloyhtiöille.

  Mekaaninen lukitus

  Varmatoiminen perus ratkaisu

  Mekaaninen lukitus on varmasti kaikille tuttu lukitusratkaisu ja se koostuu mekaanisista lukkopesistä sekä avaimista. Se on asennushinnaltaan edullinen, aikaa ja käyttöä kestävä valinta, joka vaatii vain vähän huoltoa.

  Mekaanisen lukituksen huonoja puolia on se, että avaimen käytöstä ei jää mitään jälkiä ja avaimen kadotessa joutuu lukon sarjoittamaan uusiksi.

  Usein myös vanhoissa lukitusjärjestelmissä on rauennut patentti, mikä mahdollistaa avainten kopioimisen. Mekaaninen lukitus suositellaan uusittavaksi n. 10–15 vuoden välein.

  Elektromekaaninen lukitus

  Lisää asukkaiden, kuin avainten turvallisuutta

  Elektromekaaninen avain on kuin perinteinen mekaaninen avain, mutta se voidaan ohjelmoida ja määritellä avaimelle tarkkaan rajattu kulkuoikeus tiettyyn asuntoon ja taloyhtiön yleisiin tiloihin.

  Sähköinen kulkuoikeuksien hallinta lisää merkittävästi avainturvallisuutta, kun kadonneet avaimet voidaan kuolettaa ohjelmoinnilla, jolloin kadonneen avaimen kanssa ei tarvitse tehdä kallista uudelleensarjoittamista.

  Lisäturvaa tuo myös se, että avaimen käytöstä jää myös digitaalinen jälki.

  Kulunhallinnan järjestelmät

  Kulkemisen helppoutta kulunvalvonnalla

  Moderneissa ja vilkkaalla käytöllä olevissa taloyhtiöissä voidaan hyödyntää myös modernia kulunhallinnan järjestelmää, joka lisää turvallisuutta ja lisää asukasviihtyvyyttä.

  Taloyhtiöissä kulunhallinnan järjestelmä asennetaan usein pääsisäänkäynteihin ja yleisten tilojen oviin ns. kuorisuojauksena ja huoneistojen ovissa on muu lukitusratkaisu.

  Kulkeminen tapahtuu yleisissä tiloissa kulkutunnisteella, kuten tagilla, PIN-koodilla tai jopa mobiilisovelluksella. Lisäksi kulkemista voidaan sujuvoittaa ja tehdä siitä esteetöntä käyttämällä ovissa oviautomatiikkaa, jolloin ovet avautuvat helposti tunnistetta vilauttamalla.

  Kulunhallinnan järjestelmä on myös yhdistettävissä erilaisiin tilanvarausjärjestelmiin millä voidaan hallita esim. sauna- tai harrastetilojen käyttöä.

  Älylukitus kotiin

  Asuinhuoneistojen älylukot

  Taloyhtiön asukkailla on myös mahdollisuus asennuttaa huoneiston oven sisäpuolelle käyttöä helpoittava älylukko.

  Älylukkoa hallitaan älypuhelimella ja siinä puhelin toimii avaimena. Älylukkojen suosio kasvaa jatkuvasti sillä se parantaa merkittävästi asuinviihtyvyttä. Älylukkojen asennukset on suositeltavaa tehdä lukitusuudistuksen yhteydessä useaan huoneistoon kerralla yhden sijasta, jolloin asennukset hoituvat kustannustehokkaasti.

  Tee testi ja tutustu lukitusmahdollisuuksiin.

  Asiakastarina: YIT

  Soljuvaa kulkemista Tampereen Ranta-Tampellassa

  Tampereelle on kohonnut viime vuosina mm. YIT:n rakennuttamana uusi ja moderni asuinalue nimeltä Ranta-Tampella, joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja Näsijärven rannalla.

  Ranta-Tampellan korttelin 420 rakentaminen on alkanut jo vuonna 2016 ja olemme alusta asti olleet YIT:n lukitus- ja turvaurakoinnin kumppanina jo yhteensä kahdeksassa taloyhtiökohteessa. Viimeisin uudenkarhea kohde AS Oy Tampereen-Itäviitta luovutettiin asukkaille joulukuussa 2023.

  Kulkemisen helppous näkyy myös kohteeseen valikoiduissa lukitus- ja turvallisuusratkaisuissa. Moderniin kohteeseen tuli asuinhuoneistojen oviin varmatoiminen ABLOY Easy -mekaaninen lukitusjärjestelmä ja kulkemisen helppoudesta yleistiloissa vastaa oviautomatiikka sekä kulunhallintajärjestelmä.

  Hyödynnä ABLOY Easy -erikoistarjous

  Nyt on paras hetki uusia taloyhtiön lukitus

  Nyt on hyvä hetki saattaa taloyhtiön lukitusprojekti maaliin, sillä ABLOY tarjoaa nyt ABLOY EASY -lukitusjärjestelmän erikoishintaan, kun päivitätte taloyhtiössänne vanhan ABLOY-lukoston uuteen.

  Nostoja blogistamme

  valvontakameran-asennus-1

  Meiltä myös kameravalvonta- ja muut turvajärjestelmät

  Tarjoamme Suomen kattavimman järjestelmävalikoiman ja meiltä saat lukitusratkaisujen myös kaikki muut tarvitsemasi kiinteistön turvallisuusjärjestelmät kameravalvonnasta paloilmoitinjärjestelmiin kätevästi yhdeltä luukulta.

  blc-turva-hki-web-1

  Palveluita unohtamatta

  Jotta järjestelmät toimivat luotettavasti, niitä tulee huoltaa ja testata säännöllisesti läpi järjestelmien elinkaaren.

  Tarjoamme huoltopalvelua joka sisältää ennakoivat vuosihuollon huoltotoimenpiteet sekä säännölliset järjestelmien testauksen.

  Lisäksi meiltä saa myös kattavat avainhallinta- ja pääkäyttöpalvelut.

  Heräsikö kysyttävää?

  Ota yhteyttä ja asiantuntijamme opastavat sinua

  Meiltä saat asiantuntevaa opastusta kaikkiin lukitus- ja turvatekniikan järjestelmiin paikallisesti koko Suomessa.

  Ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai suoraan toimipisteeseemme. Kaikkien 19 paikkakunnan toimipisteiden yhteystiedot löydät täältä.

  Oppaasi turva- ja tietotekniikassa