<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  logo-blc-telecom

  Usein kysytyt kysymykset

  Usein kysytyt kysymykset

  Askarruttaako sinua jokin asia BLC Telecomin tuotteissa, laskutuksessa tai Asiakaspalvelussa? Avuksesi olemme koonneet yhteen asiakkaidemme usein kysymiä kysymyksiä vastauksineen. Toivottavasti löydät vastauksen sinua askarruttavaan kysymykseen näiltä sivuilta. Mikäli et löydä vastausta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: 

   

  Asiakaspalvelu

  Tälle sivulle olemme koonneet asiakkaidemme esittämiä BLC:n asiakaspalveluun liittyviä kysymyksiä. Mikäli et löydä täältä vastausta juuri sinun kysymykseesi, otathan yhteyttä Asiakaspalveluumme.

  Kuinka voin tehdä muutoksia nykyisiin sopimuksiini tai tilata uusia palveluita?
  Voit tehdä sen joko puhelimitse (015) 577 5310, sähköpostitse asiakaspalvelu@blc.fi tai tulemalla paikan päälle.

  Miten ilmoitan osoitteenmuutoksesta?
  Voit tehdä muuttoilmoituksen asiakaspalveluumme niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin. Varmistamme, että palvelusi saadaan siirrettyä uuteen osoitteeseesi.

  Mistä löydät asiakasnumeroni ja sopimusnumeroni?
  Löydät sekä asiakasnumerosi että sopimusnumerosi laskustasi. Molemmat sijaitsevat laskulomakkeen oikeassa yläreunassa.

  Miten saan tietää, saako rakenteilla olevaan omakotitalooni kuitupalvelun?
  Kysy kuituverkon saatavuudesta Asiakaspalvelustamme, puhelimitse (015) 577 5310, sähköpostitse asiakaspalvelu@blc.fi tai tulemalla paikan päälle.

  Kuinka saan selville, mitä laajakaistavaihtoehtoja kotiini saa?
  Ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai sähköpostitse. Osoitteesi perusteella tarkistamme vaihtoehdot, jotka mahdollistavat laajakaistan kotiisi. Oman alueesi valokuitusaatavuuden voit tarkistaa myös täällä»

  Mitkä ovat kiinteän laajakaistan ja mobiililaajakaistan erot?
  Mobiililaajakaistassa vasteaika (vasteajalla tarkoitetaan aikaa, kauanko käyttäjän toimenpiteestä esim. kuluu aikaa siihen, ennen kuin palvelu on ladannut uuden sivun) on tavallisesti kiinteää laajakaistayhteyttä suurempi. Täten yhteys ei sovellu esimerkiksi nettipelaamiseen tai Skype puheluihin. Nopeudet vaihtelevat tukiaseman kuormituksen ja kuuluvuuden mukaan. Kiinteä laajakaistayhteys soveltuu mobiililaajakaistaa paremmin nettipelaamiseen, suurien tiedostojen lataukseen, suoratoistopalveluihin ja tiedostojen lähettämiseen.

  Minulla on laajakaista kauttanne, kuinka pääsen tutustumaan sopimusehtoihinne ja palvelukuvauksiin?
  Palveluidemme sopimusehdot ja palvelukuvaukset olemme koonneet tänne. Jos sinulla tulee kysyttävää näihin liittyen, voit ottaa suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Kuinka voin lisätä uuden numeroni puhelinluetteloon ja poistaa entiset tiedot samalla?
  Puhelinluetteloa koskevissa asioissa tulisi ottaa yhteyttä Fonectaan joko Puhelimitse 020 692 999 tai sähköpostitse asiaskaspalvelu@fonecta.com.

  Mistä saan tietää uusimmat tarjouksenne?
  Löydät tiedot uusimmista tarjouksistamme täältä. Saat ne tietoosi myös olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme tai käymällä BLC Centerissä.

  Kuinka saan tilattua maksullisia televisiokanavia?
  Kauttamme saat tilattua kaapelitalouteesi maksullisia lisäkanavia ja kanavapaketteja hankkimalla TV-kortin (2,90€/kk) asiakapalvelustamme. Maksukanavararjontaan voit tutustua täällä.

  Laskutus

  Tähän olemme koonneet asiakkaidemme esittämiä BLC:n laskutukseen liittyviä kysymyksiä. Mikäli et löydä täältä vastausta juuri sinun kysymykseesi, otathan yhteyttä Asiakaspalveluumme.

  Minkä pituinen on BLC:n laskutusjakso?
  Laskutusjaksomme on pääsääntöisesti kaksi (2) kuukautta. Palvelusta riippuen laskutusjakso voi kuitenkin vaihdella yhdestä (1) kuuteen (6kk) kuukauteen. Laskussanne näkyy päivämääräväli, jonka ajalta ko. palvelut ovat laskutettu.

  Miten saan maksuaikaa laskulleni?
  Ottamalla yhteyttä laskutukseemme puhelimitse (015) 577 5330. Voit neuvotella maksujärjestelyistä tilanteesi mukaan.

  Kuinka saan laskut suoraan verkkopankkiin?
  Voit tehdä e-laskusopimuksen oman verkkopankkisi kautta. Näin saat suoraan laskut jatkossa omaan verkkopankkiisi ja vältyt paperiversioilta.

  Olen pidemmän ajanjakson poissa kaupungista, kuinka saan laskutuksen keskeytettyä kyseiseksi ajaksi palveluistani?
  Riippuen käytössä olevasta palvelustasi, tarkastamme onko tilapäinen sulkeminen mahdollista. Esimerkiksi laajakaistan tai lankaliittymän ollessa kyseessä, tilapäinen sulkeminen onnistuu. Kyseessä on maksullinen toimenpide. Asian voit hoitaa joko puhelimitse tai sähköpostitse asiakaspalveluumme.

  Laajakaista

  Tähän olemme koonneet asiakkaidemme usein esittämiä, BLC:n laajakaistapalveluihin (BLC Valo, BLC Kaapeli, BLC Laajakaista ja Langaton Laajakaista) liittyviä kysymyksiä. Mikäli et löydä vastausta juuri sinun kysymykseesi, otathan yhteyttä Asiakaspalveluumme.

  BLC Laajakaista ADSL

  Tämä liittymätyyppi käyttää BLC:n lankapuhelinverkon kuparikaapeleita.

  Millainen on BLC Laajakaista ADSL palvelu?
  BLC Laajakaista ADSL on kuluttajatalouden kiinteä internet laajakaistaliittymä. Palvelu sisältää nopeusluokan mukaisen laajakaistayhteyden käyttöpaikalta BLC tietoverkkoon ja edelleen internetverkkoon. Yhteyden lisäksi palvelu sisältää viisi sähköpostilaatikkoa, 150 Mt/kpl ja kotisivutilan 100 Mt. Palveluun on saatavissa myös maksullisia lisäpalveluita..
  Mitä laitteita tarvitsen käyttääkseni laajakaistaliittymää?
  Tarvitset tietokoneen, jossa on verkkokortti sekä ADSL-modeemin. 24M -yhteyteen tarvitaan ADSL2+ yhteensopiva modeemi.

  Miten nopean liittymän osoitteeseeni voi saada?
  Saat tarkistettua asian ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse (015) 577 5310 tai käymällä myymälässämme.


  Tarvitsenko jotain lisälaitteita, jos käytössäni on lankapuhelin laajakaistayhteyden rinnalla?
  Tarvitset analogisuotimen puhelinpistokkeisiin, jotta puhe- ja dataliikenne eivät häiritsisi toisiaan. Analogisuotimia saat mm. BLC Centeristä.


  Voinko käyttää liittymässä enemmän kuin yhtä tietokonetta?
  Liittymään voidaan kytkeä 5 erillistä laitetta, joista jokainen saa oman IP-osoitteen. Jos on tarvetta kytkeä useampi laite, ottakaa yhteyttä tekniseen tukeemme sähköpostitse tekninentuki@blc.fi.


  Miksi laajakaistayhteyteni nopeus ei ole sama kuin ilmoitettu nopeus?
  Nopeus ilmoittaa kunkin nopeusluokan tukeman liikennöinnin maksiminopeuden. Liittymän keskimääräinen nopeus 4h (neljän tunnin) mittausjaksolla on vähintään 1/2 liittymän nimellisnopeudesta. BLC tarjoaa asiakkaidensa käyttöön suuntaa antavan nopeusmittauspalvelun. Käytännössä koettuun nopeuteen voivat vaikuttaa myös BLC:n vaikutuspiirin ulkopuolella olevat asiat, esimerkiksi internetverkon ja sen palveluiden ruuhka, kiinteistön sisäverkon kunto, asiakkaan modeemin ja tietokoneen suorituskyky, langattoman lähiverkkoyhteyden käyttö, virustorjunta- ja palomuuripalveluiden sekä muiden käytössä olevien ohjelmistojen aiheuttama kuormitus. Tarvittaessa BLC tietoverkon ja asiakkaan päätelaitteen välisessä nopeudessa epäilty virhe selvitetään BLC:n asiakaspalvelun kautta. Häiriöselvityksessä mittauspisteenä voidaan käyttää myös talojakamoa. Talojakamo on palvelun toimituksen rajapinta.


  Miten voin testata laajakaistani nopeuden?
  Laajakaistayhteyden nopeuden voit testata osoitteessa http://nopeustesti.blcnet.fi. Hyvä keino testata nopea liittymä on lataamalla jokin suuri tiedosto kotimaiselta FTP-palvelimelta ( ftp://ftp.funet.fi/dev ). Latausnopeus kerrotaan kahdeksalla niin saadaan liittymänopeus. Esimerkiksi jos tiedosto latautui keskiarvollisesti 1 mt/s (1000 kt/s) vauhdilla ja kerrotaan se kahdeksalla (1 mt/s * 8 = 8M) saadaan liittymänopeus.

  Miksi yhteys pätkii tai hidastelee?

  Yhteyden hidasteluun ja pätkimiseen voi olla monta eri syytä. Yleisiä syitä on mm. liian pitkä ADSL-modeemin ja puhelinpistorasian välinen puhelinjohto. Johdon tulisi olla alle 3 metriä.

  Yhteyden hidastelun tai pätkimisen voi myös aiheuttaa sisäverkossa olevat muut laitteet. Jos yhteys on muodostettu langattoman reitittimen kautta, suositellaan ottamaan reititin hetkeksi pois käytöstä ja kytkemään tietokone suoraan modeemiin verkkokaapelilla. On myös hyvä tarkastaa, että käytettävä tietokone on kunnossa eikä se aiheuta hidastelua.

  BLC Kaapeli

  Kaapelimodeemiyhteydet toimivat BLC:n KaapeliTV-verkossa.


  Onko mahdollista käyttää kaapelimodeemia ja digiboksia/televisiota yhtä aikaa samasta antennirasiasta?
  Kyllä on. Antennirasiaan kytketään T-liitin (BNC), joka jakaa antennisignaalin kahteen ulostuloon. Toiseen kytketään digiboksista tuleva antennikaapeli ja toiseen kaapelimodeemilta tuleva antennikaapeli. T-liittimiä saat mm. BLC Centeristä.

  Miksi yhteys pätkii tai hidastelee?
  Jos yhteys hidastelee tai pätkii niin kytkekää kaapelimodeemi suoraan antennirasiaan ilman T-liitintä tai muita mahdollisia adaptereita. Jos mahdollista, kokeilkaa kytkeä modeemi toiseen taloudessa olevaan antennirasiaan. Yhteyden hidastelun tai pätkimisen voi myös aiheuttaa sisäverkossa olevat muut laitteet. Jos yhteys on muodostettu langattoman reitittimen kautta, suositellaan ottamaan reititin hetkeksi pois käytöstä ja kytkemään tietokone suoraan modeemiin verkkokaapelilla. On myös hyvä tarkastaa, että käytettävä tietokone on kunnossa eikä se aiheuta hidastelua.Miten voin testata laajakaistani nopeuden?
  Laajakaistayhteyden nopeuden voit testata osoitteessa http://nopeustesti.blcnet.fi. Hyvä keino testata nopea liittymä on lataamalla jokin suuri tiedosto kotimaiselta FTP-palvelimelta ( ftp://ftp.funet.fi/dev ). Latausnopeus kerrotaan kahdeksalla niin saadaan liittymänopeus. Esimerkiksi jos tiedosto latautui keskiarvollisesti 1 mt/s (1000 kt/s) vauhdilla ja kerrotaan se kahdeksalla (1 mt/s * 8 = 8M) saadaan liittymänopeus.

  BLC Valo

  Asun taloyhtiössä. Onko minun mahdollista saada kotiini valokuituliittymä?
  Saadaksesi valokuituliittymän taloyhtiöön, ota ensimmäiseksi yhteyttä isännöitsijään tai taloyhtiösi hallituksen jäseneen. Päätöksen kiinteistön valokuituverkkoon liittymisestä tekee yhtiökokous.

  Saako minun kiinteistööni valokuituyhteyden?
  Valokuituverkkomme laajenee jatkuvasti. BLC Valon saatavuudesta omaan kiinteistöösi saat tietoa Asiakaspalvelustamme.

  Sähköposti

  Olemme koonneet asiakkaidemme usein esittämiä, BLC:n sähköpostipalveluun liittyviä kysymyksiä. Mikäli et löydä vastausta juuri sinun kysymykseesi, otathan yhteyttä Asiakaspalveluumme tai jätä palautteesi tämän sivun alareunasta löytyvällä lomakkeella.

  Mitkä ovat sähköpostini asetukset?
  Saapuva posti:

  • Palvelin: posti.suursaimaa.com
  • Protokolla: POP3 (portti 110) tai IMAP4 (portti 143)
  • SSL-suojaus: ei
  • Palvelin edellyttää kirjautumista: kyllä

  POP3 lataa viestit palvelimelta ja IMAP4 jättää viestit palvelimelle.

  Lähtevä posti:

  • Palvelin: smtp.suursaimaa.com
  • Protokolla: SMTP (portti 587)
  • SSL-suojaus: ei
  • Palvelin edellyttää kirjautumista: ei

  Miksi en saa lähetettyä sähköpostia?
  Jos sähköpostin lähetys onnistuu webmailin kautta (webmail.suursaimaa.com), on ongelma paikallisesti asennetun sähköpostiohjelman asetuksissa tai palomuurisäännöissä. Tarkista lähtevän postin sekä palomuuriin asetukset. Jos sähköpostiviesti ei lähde webmailistakaan, tarkistakaa vastaanottajan osoitteen oikeellisuus.

  Kuinka voin lukea sähköpostiani www-selaimella?
  Voit lukea sähköpostin www-selaimella osoitteessa webmail.suursaimaa.com. Linkki webmailiin löytyy myös täältä.

  Kuinka voin luoda uusia sähköpostitilejä tai muokata olemassa olevaa?
  Saat luotua uuden sähköpostiosoitteen ja/tai tehtyä muutoksia kirjautumalla ISP-hallintaan www-sivujemme etusivun yläreunassa olevan linkin kautta: sivuston ylälaidassa on kohta: Kirjaudu ISP-hallintaan, painat siitä.

  Kun olet kirjautuneena ISP-hallintaan etene seuraavasti:
  ->Palveluasetukset
  -> Sähköpostiosoitteet
  -> Kyseisen sivun alaosassa voit luoda haluamasi sähköpostiosoitteen valitsemallasi loppuosalla/tai tehdä muutoksia olemassa olevaan sähköpostiosoitteeseen.
  Tunnukset ISP –hallintaan eivät ole samat kuin sähköpostin tunnukset vaan teille toimitetut pääkäyttäjän tunnukset.

  Olen unohtanut salasanani/käyttäjätunnukseni. Kuinka saan ne tietooni?
  Suursaimaa.com portaalin pääkäyttäjän tunnuksilla pääset muuttamaan sähköpostitilien salasanoja. Jos sinulla ei ole tunnuksia, ota yhteyttä Asiakaspalveluumme (015) 577 5310.

  Sähköpostilaatikkoni on täynnä, kuinka se tyhjennetään?
  Kirjautumalla webmailiin webmail.suursaimaa.com ja poistamalla sieltä viestejä.

  Yritän lähettää liian isoa viestiä sähköpostiohjelmallani eikä mikään muu viesti enää lähde liikkeelle. Kuinka saan keskeytettyä lähetyksen?
  Yksinkertaisin tapa on katkaista tietokoneesta verkkoyhteys, käynnistää sähköpostiohjelma uudestaan ja poistaa lähtevistä ongelman aiheuttanut viesti. Tämän jälkeen kytkekää verkkoyhteys takaisin. Sähköpostiohjelman asetuksista voi myös laittaa offline -tilan käyttöön jolloin lähetys keskeytyy ja viestin voi poistaa.

  Kuinka saan Suursaimaa.com kotisivutilan käyttööni?
  Suursaimaa.com –portaalissa on käytössäsi 200Mb kotisivutilaa jokaista sähköpostin käyttäjätunnustasi kohden. Kotisivun osoite on muotoa http://koti.suursaimaa.com/sinun sähköpostisi käyttäjätunnus.

  Halutessasi siirtää tekemäsi kotisivut muiden nähtäväksi, toimi seuraavasti:

  1. Nimeä pääsivusi muotoon index.htm tai index.html
  2. Ota ftp-ohjelmalla (esim. FlashFXP, WS-FTP, AtomFTP) yhteys osoitteeseen ftp.suursaimaa.com käyttäen sähköpostisi käyttäjätunnusta ja salasanaa.
  3. Siirrä sivujesi tiedostot palvelimelle
  4. Sulje ftp-ohjelma
  5. Mene osoitteeseen http://koti.suursaimaa.com/sinun sähköpostisi käyttäjätunnus ja tarkista, että sivut näkyvät oikein.

  Oppaasi turva- ja tietotekniikassa