<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Kausalassa data kulkee jatkossa valonnopeudella

  Kausalassa on otettu käyttöön ensimmäiset valokuituliittymät. Tavoitteena on, että koko Kausalan keskustaajama siirtyy valokuituaikaan viimeistään keväällä 2024.

  blc kuituViime viikolla Kausalassa otettiin käyttöön ensimmäiset valokuituliittymät. Liittymien käyttöönotot aloitettiin Iitintien vartta pitkin, alueelta, jossa myös kaivuut alkoivat keväällä ensimmäisenä. Käyttöönotot jatkuvat seuraavaksi Aholanpellon ja Myllyntöyryn alueilla. Lisäksi valokuidun käyttöönotot ovat alkaneet Iitin vuokratalojen kohteissa.

  Valokuidun asennus etenee vaiheittain

  Käyttöönotot jatkuvat koko talven yli, sillä vaikka kaivuita ei pystytä talvella jatkamaan, valmiiksi kaivettuja liittymiä voidaan ottaa käyttöön myös pakkasilla. Valokuidun asennus eteneekin kolmessa vaiheessa. Ensimmäisenä kaivetaan valokuitu teiden varsille ja valokuidun tilanneiden kiinteistöjen kohdille jätetään valokuitukiepit. Tämän jälkeen alkavat pihakaivuut, jossa valokuitukieppi viedään pihan läpi kiinteistön seinän vierelle. Viimeisenä on vuorossa itse asennus, jossa asentaja tulee viemään kuidun taloon sisälle ja asentamaan päätelaitteen. Lopuksi asentaja testaa liittymän toimivuuden ja jatkossa kiinteistössä voidaan liikuttaa dataa valonnopeudella.

  kuidun-asennusKausalassa kiinteistöissä, joissa pihakaivuut on jo tehty, asukkaat voivat odottaa lähiaikoina asentajan puhelinsoittoa. Asentaja sopii asennuksen ajankohdan ja käy läpi, miten ja mihin kohti asennus tullaan tekemään.

  Kausalassa valokuituverkon kaivuutyöt ja asennuksen hoitavat paikalliset urakoitsijat. Kaivuutyöt jatkuvat keväällä roudan sulettua radan eteläpuolisilla alueilla ja osalla radan pohjoispuolisista alueista.

  Valokuituverkon rakentaminen jatkuu – vielä ehdit mukaan

  Valokuituliittymien myynti jatkuu edelleen Kausalassa sekä kuluttaja- että yrityspuolella. Viimeinen hetki tilata valokuitu edulliseen hintaan on kaivinkoneen ilmestyessä alueelle, joten viimeistään sillä hetkellä kannattaa olla yhteydessä myyjiimme. Kun verkko on valmis, liittymishinta tulee olemaan huomattavasti nykyistä korkeampi. Jos siis harkitset valokuituliittymän hankintaa kiinteistöösi, kannattaa liittymävaraus tehdä nyt. Näin varmistat, että verkko rakennetaan myös sinun kotikadullesi edulliseen hintaan.

   

   

  Mietityttääkö vielä jonkin asia valokuidun hankkimisessa?

  Jätä meille yhteydenottopyyntö tai soita suoraan ammattitaitoisille myyjillemme, ja he opastavat sinua valokuituverkon kiemuroissa: Antti Roivio, p. 044 777 5744 tai Lauri Sopanen, p. 044 777 5712.

  Tarkista saatavuus ja tilaa nyt

  Yrittäjä! Ota yhteyttä yritysmyyjäämme: Eija Sutinen p.044 577 5736 tai varaa sinulle sopiva aika suoraan yritysmyyjämme kalenterista: Varaa aika