<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Kuituonnea - Kysyimme 1 000 suomalaiselta valokuidusta - mitä he vastasivat?

  Kesällä on aikaa pysähtyä luonnon äärelle ja pohtia elämän pieniä ja suuria valintoja. Yhä useampi suomalainen pyrkii tekemään arjessaan pieniä muutoksia, jotka edistäisivät vähäpäästöistä ja kestävää elämäntapaa. Yksi helppo ja tehokas tapa on valita kotisi tai kesämökkisi internetyhteydeksi valokuitu. Se on ympäristöystävällinen ja luotettava valinta, joka auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä.

  Finnet_kuituonnea_1200x627px

   

  Finnet-liitto kysyi 1 000 suomalaiselta internetyhteyden valinnasta ja käyttötottumuksista. Kodin internetyhteyden valinnassa tärkeimmät valintakriteerit suomalaisille ovat 1. Toimintavarmuus, 2. Hinta ja 3. Nopeus. Kyselyn mukaan valokuidun käyttäjillä nämä ominaisuudet ovat kohdallaan. Ylipäänsä valokuidun käyttäjät ovat kaikista tyytyväisimpiä asiakkaita: 95 % valokuidun käyttäjistä on tyytyväisiä nettiyhteyteensä.

  Kotona internetyhteys helpottaa arkista asiointia ja lisää viihtyvyyttä. Suurin osa kyselyyn vastaajista kertoi hyödyntävänsä kodin nettiä pankkiasiointiin (83 %), uutisten seuraamiseen (76 %) ja palveluiden ostamiseen (60 %). Nettipelaamiseen ja etätyöskentelyyn internetyhteyttä hyödyntää kolmannes vastaajista. Tietoliikenneyhteyksien ympäristövaikutuksista toivotaan lisää tietoa, mutta suurin osa (74 %) näkee valokuidun ympäristöystävällisenä valintana jo nyt.

  Valokuitu on ympäristöystävällinen valinta tulevaisuuteen**

  Talvella 2023 Green Garbon tekemän selvityksen mukaan valokuituliittymän hiilidioksidipäästöt koko vuodelta ovat samaa luokkaa kuin ajaisit polttomoottoriautolla noin 35 kilometriä. Valokuidun hiilidioksidipäästöt ovat niin vähäiset, että ne vastaavat vain puolta promillea keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä.

  Yhä useampi suomalainen pyrkii tekemään arjessaan pieniä muutoksia, joilla edistää vähäpäästöistä ja kestävää elämäntapaa. Yksi helppo ja tehokas tapa on valita kodin tai kesämökin internetyhteydeksi valokuitu. Kun valitset valokuidun, et ainoastaan varmista luotettavaa ja nopeaa nettiyhteyttä, vaan teet myös vihreän valinnan ympäristön puolesta.

  Valokuitu on investointi tulevaisuuteen. Internetin käyttö, erityisesti videoiden, nettipelaamisen ja muiden digipalveluiden käyttö kasvaa päivä päivältä. Jo nyt 69 prosenttia suomalaisista käyttää erilaisia suoratoistopalveluja ja tasan puolet katselee TV:tä verkkoyhteyden avulla. Valokuitu kykenee käsittelemään tämän kasvavan tietomäärän nopeasti ja tehokkaasti. Ja mikä parasta, valokuitu tarjoaa tasaisen ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina se, mitä luvataan. Mobiiliyhteyksiä kiusaavat ruuhkahuiput eivät vaivaa valokuidun käyttäjää.

  Valokuitu on kestävä, luotettava ja ekologinen valinta, joka auttaa sinua elämään vastuullisemmin, vähentämään hiilijalanjälkeäsi ja nauttimaan sujuvasta ja nopeasta nettiyhteydestä nyt ja tulevaisuudessa. Tee siis tänään valinta, joka vaikuttaa huomiseen ja valitse valokuitu.

  Luo yhteys BLC Telecomin kanssa 

  Paikallisuus ja asiantunteva asiakaspalvelu ovat meille sydämen asia. Valitsemalla valokuidun Finnet-liiton jäsenyhtiönä toimivalta savonlinnalaiselta BLC Telecomilta, olet edistämässä Itä-Suomen elinvoimaisuutta nyt ja tulevaisuudessa. Finnet-liiton jäsenyhtiönä tunnemme asiakkaamme ja alueemme. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua, ja apua kaikkiin kysymyksiisi - tutuilta ihmisiltä, jotka ymmärtävät juuri sinun tarpeitasi. Vuosien varrella rakennettu luottamuksellisen ja kestävä toimintamalli asiakkaidemme kanssa kantaa meitä edelleen, kun rakennamme ja tarjoamme valokuitua yhä laajemmille alueille Itä-Suomessa. Tutustu tällä hetkellä käynnissä oleviin valokuituhankkeisiin täällä. Saatavuuden omalle kotikadullesi voit tarkastaa ja liittymän tilata vaikka heti:

  Tarkista saatavuus ja tilaa nyt

  Lisätietoa tutkimuksista

  Finnet-liitto teetti Vastakaiku-tutkimusyhtiöllä kuluttajatutkimuksen valokuidusta ja verkkoyhteyksistä joulukuussa 2022. Kohderyhmänä olivat 18-79-vuotiaat suomalaiset. Vastaajia kyselyssä oli 1 000.

  Finnet-liitto ry jäsenineen sekä Valokuitunen Oy ja Valoo (Adola Oy) teettivät valokuidun hiilijalanjälkilaskelman Green Carbon -tutkimusyhtiöllä talvella 2022-2023. Green Carbon laski päästöt GHG Protocol Product Life Cycle Accounting and Reporting -standardin mukaisesti.