<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Kuituonnea - Vinkit kodin netin valintaan

  Kodin netin hankintaa tehtäessä ensimmäinen valinta on, tuleeko kodin nettiyhteydeksi kiinteä valokuitu vai mobiilinetti. Kumpaakin tarvitaan, mutta tutkitusti paras vaihtoehto kotiin tai yritykseen on valokuitu. Se on huippunopea ja toimintavarma kiinteä nettiyhteys, jonka tehot eivät lopu kesken tarpeiden kasvaessakaan. Ainoastaan liikkuessasi kodin tai yrityksen ulkopuolella on mobiilinetti tarpeen.

  Finnet_kuituonnea_1200x627px

  Näistä syistä valokuitu on paras netti kotiin

  Valokuidussa nettiyhteys toimii AINA luvatulla huippunopeudella. Netin nopeuteen eivät vaikuta ruuhka-ajat, koska et jaa yhteyttäsi naapuruston kanssa, eikä huono säätila, sillä valokuitukaapeli on kaivettu maan alle. Valokuitu on tutkitusti ympäristöystävällinen ja luotettava netti koko perheen tarpeisiin, ja sen avulla tietoliikenteen kasvavat tarpeet pystytään täyttämään myös tulevaisuudessa. Valokuitu onkin ainoa tiedonsiirtotekniikka, jota voidaan kohtuullisin kustannuksin päivittää aina tulevaisuuden tarpeiden mukaisesti. 

  Valokuituliittymän tarve ei katso käyttäjän ikää ja yhdellä valokuituliittymällä saat pätkimättömän verkon kaikille kotisi älylaitteille ja niin etätyöt kuin nettipelaaminenkin sujuvat koko perheeltä samanaikaisesti. Nopean ja luotettavan laajakaistapalvelun lisäksi valokuitu nostaa asuntosi arvoa. Valokuitu ja sen myötä saatava nopea, kiinteä laajakaista sekä nykyaikaiset TV:n viihdepalvelut ovat nimittäin monelle kiinteistönostajalle ja -omistajalle yhä merkittävämpi osa asumista. Valokuitu on myös ensimmäinen askel kohti älykotia - mahdollistaen kiinteistöautomaation, kuten lukitusjärjestelmät, valvonnan sekä energian hallinnan. Valokuitu takaa kotiisi paitsi toimivan netin, myös mahdollistaa tulevaisuuden kasvavat palvelutarpeet vähintään seuraavaksi 50 vuodeksi. Samalla voit myös pienentää omasta datankäytöstäsi syntyvää hiilijalanjälkeä, sillä valokuidulla on tutkitusti pieni hiilijalanjälki - nyt ja tulevaisuudessa.*

  Valokuitu on monin verroin mobiilia ympäristöystävällisempi

  Uusien älylaitteiden valmistus kuormittaa ympäristöä ja luonnonvaroja todella paljon, ja siksi laitteiden elinkaarta pitäisi pystyä pidentämään merkittävästi. Tutkimukset osoittavat, että pelkkä mobiilitekniikalla toteutettu verkko kuluttaa moninkertaisesti enemmän energiaa kuin valokuituverkko. Siirrettyyn datamäärään suhteutettuna kuituverkko on satoja kertoja energiatehokkaampi kuin mobiiliverkko, koska kuituverkossa siirretään enemmän dataa kuin mobiilissa. Tätä on oleellista pohtia, kun mietimme kestävän kehityksen kannalta järkeviä päätöksiä.

  Kodissa tai toimistossa valokuituliittymä on aina ominaisuuksiltaan huomattavasti mobiililiittymää tehokkaampi ja toimintavarmempi eikä mene tukkoon, vaikka kaikki naapuritkin sen ottaisivat. Hyvän palvelulaadun takaamiseksi on tärkeää varmistaa, että kotona tai työpaikalla on kuituyhteyden päässä moderni WLAN-yhteys. Liikkuvan laajakaistan tarve voidaan kattaa mobiiliyhteydellä – on se sitten 4G tai 5G.

  Valokuidulla on tutkitusti tyytyväisimmät asiakkaat**

  Finnet-liiton loppuvuodesta 2022 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan valokuidun käyttäjistä 95 prosenttia on tyytyväisiä kotinsa internetyhteyteen. Mobiilinetin käyttäjistä tyytyväisiä on vain 47 prosenttia. Internetin valinnassa tärkeimpinä kriteereinä ovatkin toimintavarmuus, hinta ja nopeus. Valokuitu vastaa kaikkiin näihin kriteereihin erinomaisin arvioin. Myös valtaosa kuluttajatutkimuksen kaikista vastaajaryhmistä pitää valokuitua nopeana ja toimintavarmana ratkaisuna, joten miksi et valitsisi valokuitua kotisi internetyhteydeksi?

  Luo yhteys BLC Telecomin kanssa 

  Valitsemalla valokuidun savonlinnalaiselta BLC Telecomilta, olet edistämässä Itä-Suomen elinvoimaisuutta nyt ja tulevaisuudessa. Tarjoamme valokuitupalvelut niin yrityksille kuin kuluttajille yhden luukun periaatteella ja palvelemme ilolla ja ammattitaidolla yli 130 vuoden kokemuksella. Tutustu tällä hetkellä käynnissä oleviin valokuituhankkeisiin täällä. Saatavuuden omalle kotikadullesi voit tarkastaa ja liittymän tilata vaikka heti:

  Tarkista saatavuus ja tilaa nyt

   

  * Finnet-liitto ry teetti yhdessä Valokuitunen Oy:n sekä Valoo kanssa tutkimuksen valokuidun hiilijalanjäljestä Green Carbon -tutkimusyhtiöllä talvella 2022-2023. Laskenta on suoritettu vuoden 2021 tietojen pohjalta laskettujen keskiarvojen perusteella. Laskennassa huomioitu valokuituverkko koostuu runkoverkosta, paikallis- ja alueverkosta sekä liityntäverkosta, mukaan lukien tilaajayhteydet. Laskennassa yksi yksikkö on yhden kotitalouden osuus valokuituverkosta ja yhden teratavun osuus valokuituverkossa siirretystä datamäärästä. Laskennan yksikkö sisältää kaapelit, laitetilat sekä verkkolaitteet. Laskennassa valokuituverkon elinkaaren pituutena on käytetty 50 vuotta, vaikka todellinen elinkaaren pituus saattaa olla pidempi. Loppukäyttäjän päätelaitteita (älypuhelin, tietokone, televisio yms.) ei ole huomioitu laskennassa.

  ** Finnet-liiton Suomi tarvitsee kuitua -hanke teetti Tutkimustoimisto Vastakaiulla tutkimuksen valokuidusta ja suomalaisten verkkoyhteyksistä joulukuussa 2022. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaisia ajatuksia suomalaisilla on valokuidusta ja sen käytöstä. Kohderyhmänä olivat Suomen kansalaiset (n=1000) ja valokuidun käyttäjät (n=424).