<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Toimivien tietoliikenneyhteyksien merkitys tulevaisuudessa

  Viestintäteknologiat kehittyvät nopeasti ja uusia digitaalisia palveluita tulee jatkuvasti lisää. Kaikkia tulevaisuuden mahdollisuuksia emme osaa vielä edes kuvitella, mutta tapamme kuluttaa digitaalista sisältöä ja palveluita kasvaa koko ajan. Tämä kehitys haastaa digitaalista infrastruktuuria ja tietoliikenneverkkoja, joten tulevaisuus ja sen mahdollisuudet kannattaa pitää mielessä kodin tietoliikenneyhteyksiä miettiessä.

  Tietoliikenneyhteyksien murroskausi on parhaillaan käynnissä

  Mennään hetkessä taaksepäin ja muistellaan aikoja, jolloin kävimme pankissa nostamassa käteistä tai maksamassa laskuja, hoidimme vakuutusasiat kasvotusten vakuutusneuvojan avulla, toimitimme veroilmoituksen kirjepostilla verottajalle tai kävelimme lähimpään terveyskeskukseen, kun päivittäiset reseptilääkkeet piti uusia. Puhumattakaan kun pelasimme lautapelejä tai katsoimme VHS nauhurin kautta videoita. Kaikki tämä on melkein kokonaan jäänyt unholaan digitalisoitumisen takia, ja lisää on tulossa. Päivittäin käyttämämme palvelut siirtyvät yhä enemmän verkkoon eikä tätä kehitystä pystytä jarruttamaan, tänä päivänä useat tilaavat ruokansakin verkon kautta ja noutavat valmiiksi pakatut tavarat kaupan noutopaikasta.

  Nykyään homma toimii aivan eri tavalla ja erittäin monen asian yhteyteen meidän täytyy liittää toimivat tietoliikenneverkot. Tietoliikenneverkkoja, jotka mahdollistavat erilaisen datan siirron, on monenlaisia. Mobiiliverkkojen osalta olemme läpikäyneet useita eri tekniikoita, monien uudistusten jälkeen ei kuitenkaan olla vieläkään saavutettu sitä, mihin kiinteä valokuituverkon liittymäpalvelu kykenee. Sama tilanne jatkuu ja kiinteä valokuitupohjainen ratkaisu säilyttää etumatkansa ja tulevaisuuden tarvittavat muutokset kohdistuvat korkeintaan päätelaitteisiin. Samaan tapaan, kun palvelut kehittyvät, täytyy verkkojen kehittyä, jotta voimme hyödyntää kehittyneitä palveluita. Tiedonsiirron ehdoton kuningas tänä päivänä on valokuitu, sillä sen lähes rajaton tiedonsiirtokapasiteetti ja toimintavarmuus takaavat sen, että tietoliikenteen kasvavat tarpeet pystytään täyttämään myös tulevaisuudessa.

  Onko valokuitu oikeasti tärkeä?

  Kyllä on, yhteiskunta ei pyöri ilman valokuitua, vaikka se kuulostaakin hullulta. Suomi on edelleen takapajula toimivien kiinteiden yhteyksien osalta, olemme huomattavan paljon jäljessä esimerkiksi naapurimaa Ruotsia missä kiinteiden yhteyksien saatavuus on yli 90 %, Suomessa vastaava luku on nippanappa 50 %.

  ’Suomen kestävä kasvu ja kehitys rakentuvat digitalisaatiolle samalla kun meidän tulee panostaa tulevaisuuden verkkoteknologioihin ja datatalouteen’ kertoo blogissaan eräs Business Finlandin asiaan perehtynyt henkilö.

  On sanomattakin selvää, että julkishallinnon tahot ja yritykset tarvitsevat toimivia yhteyksiä toimintojen pyörittämiseen, sama on tulossa kotitalouksiin, halusimme sitä tai emme. Kotitalouden eri laitteista jo monet on jollain lailla kytketty verkkoihin; tietokoneella käytät eri palveluita suoraan verkosta, robotti-imurit sekä videovalvontalaitteet hyödyntävät kodin langatonta verkkoa puhumattakaan verkon kautta katsottavista suoratoistopalveluista tai nettipelien pelaamisesta. Kotitalouksissa tämä kehitys jatkuu ja yhä useammin tarvitset toimivia yhteyksiä.

  Toimivien tietoliikenneyhteyksien merkitys alueellisesti tulee olemaan merkittävä

  BLC Telecom käynnisti nykyisen kaapeli-TV verkon korvaamisen valokuituverkolla Savonlinnassa reilu vuosi sitten. Tuleva verkkomuutos on eri käyttäjäryhmien keskuudessa otettu erinomaisen hyvin vastaan. Valokuidun ja sen kautta saadun toimintavarman yhteyden tärkeys on huomattu kaikkialla, sillä nykyinen kaapeli-TV verkko tai vaihtoehtoiset tekniikat eivät riitä kattamaan niitä tarpeita mitä meillä on edessä. Rakentuva valokuituverkko luo pohjan yritystoiminnalle, turvaa nopean ja laadukkaan palveluiden käytön verkosta sekä mahdollistaa huomattavasti paremmin etätyön tekemisen – ja houkuttelee mahdollisesti uusia pysyväisasukkaita Savonlinnan kauniille alueelle. BLC Telecom on tulevaisuuteen katsova yhtiö, joka haluaa omalla tekemisellään olla parantamassa toimialueensa elinvoimaisuutta. Uuden valokuituverkon rakentaminen sekä Savonlinnaan että muille hankealueille on iso palanen tässä kokonaisuudessa.

  Tulevan verkkomuutoksen vaikutus Savonlinnan alueelle tulee olemaan merkittävä. BLC Telecom tuo verkkomuutoksella uusia mahdollisuuksia kaikille käyttäjäryhmille parempien yhteyksien kautta. Valokuituverkon rakentaminen on parasta aikaa käynnissä. Ellet ole vielä hypännyt mukaan, se kannattaa tehdä nyt kun verkkoa rakennetaan. Myöhemminkin ehdit tähän junaan mutta lipun hinta on korkeampi, hyödynnä siis alueellinen kampanjamme ja varmista toimivien yhteyksien käyttö tulevillekin sukupolville.

  Tarkista saatavuus ja tilaa nyt


  Valoisin terveisin,

  Marko Jokela
  Toimitusjohtaja
  BLC Telecom Oy