<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Valokuidun asennus rakenteilla olevaan omakotitaloon

  Jos olet vasta rakentamassa uutta omakotitaloa, eikä alueellasi ole vielä valokuituverkkoa, voit silti varautua valokuituyhteyden tuloon etukäteen.  

  IMG_9029

  Kiinteistön rakennusvaiheessa kannattaa tietoliikennetarpeet ja kodin sisäverkko suunnitella huolellisesti etukäteen. Varaa myös kiinteistön tekniseen tilaan riittävästi tilaa päätelaitteille. 

  Tontille kannattaa haudata jo valmiiksi putkitukset kaapeleita varten ja tehdä putkireitti sisälle, tekniseen tilaan asti. Putkituksessa tulee käyttää kovamuovista min.50 mm putkitusta. Jätä putkireitin sisään naru helpottamaan asennuksen käynnistymistä. Mikäli kaapelia varten ei ole tehty putkireittiä sisälle kiinteistöön, tuodaan kaapeli sisälle tekemällä läpivientireikä kiinteistön ulkoseinään.  

  Tontilla olevat putket on hyvä merkitä niin, että tilaisuuden tullen ne sitten löytyvät ja niitä voidaan hyödyntää asennustyössä. Putkitusta pitkin kuitukaapeli saadaan vedettyä kiinteistöön ilman, että pihaa tarvitsee avata ja seinää porata. Etenkin mitä laajempi alue pihasta on kivetystä, sitä vähemmällä vaivalla selviää, kun kaapeliputket on laitettu maan alle valmiiksi. Mikäli liittymispiste on samassa kohdassa sähkökaapelin tai vesi-, viemäri- ja sadevesiputkien kanssa, valokaapelin putki voidaan laittaa samaan ojaan. Valokaapelia ei saa kuitenkaan asentaa samaan kouruun tai suojaputkeen sähkökaapelin kanssa.

  blc kuituValokuidun tilanneiden kiinteistöjen kohdalle jätetään valokuituverkon rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa valokuitukiepit

  Mikäli tontille on tehty valmiiksi putkitukset ja putkireitti on viety kiinteistöön sisälle asti, sujuu valokuidun asentaminen nopeasti. Kun alueen valokuituverkon rakentaminen alkaa, kuitua kaivetaan katu kerrallaan. Valokuidun tilanneiden kiinteistöjen kohdille jätetään valokuitukiepit. Normaalisti seuraavaksi alkaa pihakaivuut, mutta mikäli tontilla on putkitukset valmiina, voidaan valokuitu vetää suoraan kiinteistöön sitä pitkin. Viimeiseksi kuituasentaja tulee asentamaan ja liittämään päätelaitteen. Kuituliittymän toimivuus testaan ja datan liikuttaminen valonnopeudella voi alkaa.  

  Mikäli kiinteistöösi ei ole asennettu valmiiksi putkituksia valokuitua varten voit tutustua valokuidun asennusprosessiin: lue lisää valokuidun asentamisesta.

  Voit tarkistaa valokuidun saatavuuden alueellesi:  

  Tarkista saatavuus ja tilaa nyt