<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Valokuidun rakentaminen Imatralle

  Valokuituhanke on edennyt Imatralla hyvällä vauhdilla.

  Keväällä 2022 alkoi valokuituverkon rakentaminen Imatran alueella Meltolassa. Kesän aikana verkon rakentaminen on edennyt hyvää vauhtia ja Meltolan alue saadaan valmiiksi kaivuutöiden osalta vuoden 2022 loppuun mennessä. Ensimmäiset asukkaat saavat valokuituyhteyden käyttöönsä alkuvuonna 2023. Rakentamispäätökset on Imatralla tehty myös Onnelan, Mustalammen, Tainiokosken ja Niskalammen alueille. Onnelan alueella rakentaminen on päästy myös aloittamaan kesän aikana ja syksyllä alkaa Mustalammen, Niskalammen ja Tainionkosken rakentaminen.

  kaivuut

  Kattava valokuidun saatavuus Imatralle

  BLC Telecomin tavoitteena on kattaa valokuituverkolla laajasti Imatran asuinalueet. Jo tehtyjen rakentamispäätösten lisäksi kartoitus on käynnissä seuraavilla Imatran alueilla: Vintteri, Itä-Siitola, Sotkulampi, Mehiläismäki, Linnankoski, Linnansuo, Sienimäki, Sulattimo, Neitsytmäki, Suo, Ruoksuo, Ritikankoski, Tuulikallio, Karhumäki, Karhukallio, Ukonniemi, Vuoksenniska, Huhtanen, Saareksiinmäki ja Liisanpuisto.

   

  Rakentaminen etenee

  Imatralla rakentaminen alkoi osalla Meltolan alueella keväällä yhteiskaivuilla Imatran Seudun Sähkön ja Imatran kaupungin kanssa. Yhteiskaivuiden avulla saamme kaikki kaapelit kerralla maahan ja haitta jää asiakkaille mahdollisimman pieneksi. Meltolan muilla alueilla kaivuut ovat myös lähteneet käyntiin ja syksyn aikana tulemme tekemään kaivuita useassa paikassa yhtä aikaa. Onnelan alueella kaivuut ovat olleet käynnissä noin kaksi kuukautta. Sekä Onnelan että Meltolan alueilla kaivuut valmistuvat syksyn aikana ja kuitupäätelaitteiden asennukset alkavat piakkoin.

  Aloitamme Tainionkosken, Mustalammen ja Niskalammen kaivuut syksyn aikana. Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon kaivettua syksyn aikana ja loput alueesta valmiiksi ensi keväänä. Osalla Niskalammen alueesta teemme kaivuut yhteiskaivuina Imatran Seudun Sähkön kanssa.

   

  Kysyntä määrittää valokuituverkon saatavuuden

  Valokuituverkon rakentumiseen vaikuttaa alueen kysyntä. BLC Telecom rakentaa valokuituverkkoa markkinaehtoisesti eli verkko tulee rakentumaan niille alueille, joihin liittymiä tilataan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos jokin katuosuus jää kokonaan ilman liittymätilauksia, ei valokuitusaatavuutta sinne rakenneta. Asukkailla on nyt mahdollisuus vaikuttaa oman naapuruston tulevaisuuteen.

  Rakentaminen etenee alueittain heti, kun alueella on saavutettu riittävä ennakkokysyntä valokuituun. Verkon rakennus tulee jatkumaan Imatralla vuosina 2023 ja 2024. Viimeiset liittymien käyttöönotot sijoittunevat vuoden 2024 loppupuolelle.

  BLC_telecom_valokuitu

  Verkkoa rakennetaan jo – vielä ehdit mukaan

  Valokuituverkon kaivuutyöt etenevät Imatralla koko ajan. Teemme kaivuita katu kerrallaan ja pääosin aamulla kaivettu on jo illalla peitetty. Pyrimme vahingoittamaan pihoja mahdollisimman vähän, joten pihojen kaivuu tehdään mahdollisimman pienellä kaivinkoneella ja kapealla ojalla. Tekniikasta riippuen oja valokuitua varten on vain 10-30cm leveä. Olemme pyrkineet tekemään prosessin mahdollisimman helpoksi asiakkaalle ja hoidamme myös multaamisen ja nurmetuksen jälkityönä. Asiakkaalle jää vain nurmen kastelu. Viimeinen hetki tilata valokuitu edulliseen hintaan on kaivinkoneen ilmestyessä alueelle, joten kannattaa toimia nopeasti ja varmistaa nopeat yhteydet kotiisi.

   

  Valokuituverkon korkea liittymismaksu on hirvittänyt aiemmin

  Liittyminen on edullisinta silloin, kun verkkoa suunnitellaan tai rakennetaan. Tällä hetkellä Imatran hankealueilla BLC Telecom tarjoaa omakotitaloihin valokuitua 0€ -liittymismaksulla. Kustannettavaksi jää ainoastaan laajakaistapalveluun liittyvät maksut. Kun verkko on valmis, liittymishinta tulee olemaan huomattavasti nykyistä korkeampi. Jos siis harkitset valokuituliittymän hankintaa kiinteistöösi, kannattaa liittymävaraus tehdä nyt. Näin varmistat, että verkko rakennetaan myös sinun kotikadullesi edulliseen hintaan.

  IMG_9398

  Mietityttääkö vielä jonkin asia valokuidun hankkimisessa?

  Jätä meille yhteydenottopyyntö tai soita suoraan ammattitaitoisille myyjillemme, ja he opastavat sinua valokuituverkon kiemuroissa:

  Juha Valtonen, p. 044 777 5326

  Nita Sylander, p. 0447775328

  Jere Turtiainen, p. 044 777 5909

  Tapio Anttila, p. 044 777 5709

  Tomi Mutikainen, p. 044 777 5708

   

  Tarkista saatavuus ja tee tilaus