<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Valokuidun rakentaminen Kausalaan

  Valokuituhanke on edennyt Kausalassa hyvällä vauhdilla. Valokuituverkon rakentaminen alkoi Kausalassa radan pohjoispuolisilla alueilla keväällä 2022 ja nyt rakentamispäätös on saatu myös radan eteläpuoliselle alueelle.

  BLC_telecom_valokuitu

  Kattava valokuidun saatavuus Kausalaan

  BLC Telecomin tavoitteena on kattaa valokuituverkolla laajasti koko Kausalan keskustaajaman alue. Radan pohjoispuolisilla alueilla rakentaminen alkoi toukokuussa ja on jatkunut koko kesän ajan. Nyt myös radan eteläpuolisella alueella on saavutettu riittävä ennakkokysyntä ja rakentaminen alkaa kaivuukaudella 2023.

   

  Kysyntä määrittää valokuituverkon saatavuuden

  Valokuituverkon rakentumiseen vaikuttaa alueen kysyntä. BLC Telecom rakentaa valokuituverkkoa markkinaehtoisesti eli verkko tulee rakentumaan niille alueille, joihin liittymiä tilataan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos jokin katuosuus jää kokonaan ilman liittymätilauksia, ei valokuitusaatavuutta sinne rakenneta. Asukkailla on nyt mahdollisuus vaikuttaa oman naapuruston tulevaisuuteen.

  Rakentaminen etenee alueittain. Valokuidun kaivaminen alkoi toukokuussa Iitintietä pitkin. Kuituhitsaustyöt ovat myös käynnissä ja ensimmäiset kuituliittymien käyttöönotot alkavat elokuussa. Käyttöönotot etenevät samassa järjestyksessä kuin kaivuutyötkin. Aholanpellon alue valmistuu myös jo vuoden 2022 loppuun mennessä. Myllyntöyryn alueella toimitusaikalupaus on huhtikuun 2023 loppuun ja muilla radan pohjoispuolisilla alueilla toimitusaikalupaus on vuoden 2023 loppuun mennessä. Nyt rakentamispäätöksen saaneet radan eteläpuoliset alueet valmistuvat myös vuoden 2023 loppuun mennessä.

   

  Verkkoa rakennetaan jo – vielä ehdit mukaan

  Valokuituverkon kaivuutyöt etenevät Kausalassa koko ajan. Kaivuita tehdään katu kerrallaan ja pääosin aamulla kaivettu on jo illalla peitetty. Pihoja pyritään vahingoittamaan mahdollisimman vähän, joten pihojen kaivuu tehdään mahdollisimman pienellä kaivinkoneella ja kapealla ojalla. Tekniikasta riippuen oja valokuitua varten on vain 10-30cm leveä. Olemme pyrkineet tekemään prosessin mahdollisimman helpoksi asiakkaalle ja hoidamme myös multaamisen ja nurmetuksen jälkityönä. Asiakkaalle jää vain nurmen kastelu. Viimeinen hetki tilata valokuitu edulliseen hintaan on kaivinkoneen ilmestyessä alueelle, joten kannattaa toimia nopeasti ja varmistaa nopeat yhteydet kotiisi.

  kaivuut

  Valokuituverkon korkea liittymismaksu on hirvittänyt aiemmin

  Liittyminen on edullisinta silloin, kun verkkoa suunnitellaan tai rakennetaan. Tällä hetkellä Kausalan hankealueilla BLC Telecom tarjoaa omakotitaloihin valokuitua 0€ -liittymismaksulla. Kustannettavaksi jää ainoastaan laajakaistapalveluun liittyvät maksut. Kun verkko on valmis, liittymishinta tulee olemaan huomattavasti nykyistä korkeampi. Jos siis harkitset valokuituliittymän hankintaa kiinteistöösi, kannattaa liittymävaraus tehdä nyt. Näin varmistat, että verkko rakennetaan myös sinun kotikadullesi edulliseen hintaan.

  Mietityttääkö vielä jonkin asia valokuidun hankkimisessa?

  Jätä meille yhteydenottopyyntö tai soita suoraan ammattitaitoisille myyjillemme, ja he opastavat sinua valokuituverkon kiemuroissa: Antti Roivio, p. 044 777 5744 tai Lauri Sopanen, p. 044 777 5712. 

   

  Tarkista saatavuus ja tee tilaus