<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Ainutlaatuinen Pikku-Finlandia – haastava mutta mielekäs kohde BLC Turvalle

  Pikku-Finlandia-web-1Helsingin Töölönlahden rannalla sijaitsevan Finlandia-talon viereen noussut tapahtumakeskus Pikku-Finlandia on puuarkkitehtoninen taidonnäyte, jossa toteutuvat myös monikäyttöisyys ja kestävän kehityksen arvot. Pikku-Finlandia toimii Finlandia-talon peruskorjausajan väistötilana. BLC Turvassa ollaankin ylpeitä siitä, että yritys on saanut olla yhteistyökumppanina Helsingin kaupungin rakennushankkeessa.

  BLC Turvan yksikönpäällikkö Ari-Matti Kesti ja projektipäällikkö Teemu Koivula kuvaavat Pikku-Finlandiaa kohteeksi, jonka lukituksen suunnittelu ja toteutus oli erittäin mieluinen tehtävä.

  – Projekti oli ammatillisesti haastava ja mielenkiintoinen, koska siinä oli huomioitava rakennuksen erityislaatuisuus alkaen rakennusmateriaalista ja käyttötarkoituksesta. Lisäksi laatuvaatimukset olivat korkeat.

  Pikku-Finlandian lukituksen suunnittelu alkoi vuoden 2021 alussa ja asennustöihin päästiin saman vuoden marraskuussa. Tapahtumakeskus avautui 2.3.2022.

  – Asensimme Pikku-Finlandiaan ovien helat, mekaaniset lukkorungot, painikkeet, vetimet ja ovien sulkimet sekä viisi kääntöovikoneistoa. Varsinaisen lukituksen toteutimme iLOQin elektromekaanisella lukitusjärjestelmällä, Koivula kertoo.

  iLOQ älykkäät lukitusjärjestelmät taipuvat hyvin vaativampiinkin kohteisiin ja yhteistyö on toiminut hyvin.

  Pikku-Finlandia-2

  Huomaamatonta ja muunneltavaa

  Pikku-Finlandia on rakennettu puumoduuleista. Myös sisätiloissa on käytetty runsaasti puuta, esimerkiksi 95 mäntyä sellaisenaan. Koivula sanookin, että tilaajan toive oli, että johdot eivät häiritse tilojen estetiikkaa.

  – Johtojen näkymättömiin saaminen vaati asentajilta ammattitaitoa ja luovuutta. Yhteistyössä puuseppien kanssa jopa kääntöovikoneistojen kaapelointi pystyttiin toteuttamaan toiveiden mukaan. Ulkopuolen kaapelointityötkään eivät olleet rutiinitöitä, vaan tarjosivat asentajille sopivasti haastetta.

  Koivula lisää, että Pikku-Finlandian lukitukselta edellytettiin myös helppoa muunneltavuutta: kaupunki tulee käyttämään väistötilaa myöhemmin joko päiväkotina tai kouluna.

  – Rakennuksen lukitus on tehty Helsingin kaupungin iLOQ-lukostoon sopivaksi, joten se pystytään ottamaan toiseen käyttötarkoitukseen pelkillä ohjelmointimuutoksilla.

  Keskiössä turvallisuus ja käyttäjäystävällisyys

  Tilassa, jossa järjestetään suuria yleisötapahtumia, kuten konsertteja, lukitusten, ovien ja sisäänkäyntien on toimittava huomaamattomasti ja kulkemisen on oltava esteetöntä.

  – Pikku-Finlandiassa on viisi erilaista salia. Oviautomatiikka varmistaa sen, että myös liikuntarajoitteiset voivat liikkua tiloissa vaivattomasti ja turvallisesti, Koivula painottaa.

  Henkilökunnan näkökulmasta katsottuna iLOQ on lukitusratkaisuna huoleton ja helppokäyttöinen. 

  – Lisäksi se on joustavasti muunneltavissa ja mahdollistaa muun muassa kulkuoikeuksien rajaamisen ja muuttamisen.

  Koivula ja Kesti muistuttavat, että lukitusjärjestelmä on myös iso osa kiinteistön turvallisuutta ulkoisia uhkia vastaan.

  – Keskellä Helsinkiä sijaitsevan Pikku-Finlandian turvallisuus on varmistettu ammattitaitoisella työllä ja kohteeseen räätälöidyillä ratkaisuilla.

  Tarvitsetko opasta lukitus- tai turvatekniikan ratkaisuihin?

  Pyydä tarjous palveluistamme

  Aiheet: