<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Aleksin ja Timon urat BLC Turvalla ovat myötätuulessa

  BLC-Turva-asentajat-1”Jos tehdään, tehdään kunnolla”. Näin kuvailee BLC Turvan Oulun toimipisteellä turvatekniikka-asentajana työskentelevä Aleksi Ansamaa, 23, asennettaan omaan työhönsä. Samalla periaatteella hän on perehdyttänyt alan saloihin myös kollegaansa Timo Tuomaalaa, 35.

  Miesten urapolut eroavat toisistaan, mutta molempia yhdistää halu kehittyä valitsemallaan alalla. Pidemmän asentajakokemuksen omaava Aleksi tuli alalle suoraan valmistuttuaan Limingan turvallisuusalan oppilaitoksesta keväällä 2018.

  – Olen ollut todella tyytyväinen ammatinvalintaani. BLC Turvan palveluksessa olen ollut vuoden 2021 lokakuusta alkaen, jolloin tuolloinen työnantajani AM Lukkoasema fuusioitui yritykseen.

  Timo puolestaan on alanvaihtaja. Vuosia ravintola-alalla toiminut mies kertoo pohtineensa lukkosepäksi kouluttautumista jo aiemminkin, kunnes lopulta haki vuoden 2019 syksyllä opiskelemaan Limingan turvallisuusalan oppilaitokseen.

  – Minulla oli tuuria, sillä ollessani koulun penkillä alkoi koronapandemia, ja ravintoloiden ovet suljettiin. Valmistuin syksyllä 2021, ja siitä saakka olen työskennellyt turvatekniikka-asentajana BLC Turvalla ja viihdyn todella hyvin.

  Aleksi kiittelee Timon asennetta ja toteaa, että miehestä on kehkeytymässä rautainen ja vastuullinen ammattilainen.

  – Olen alusta saakka ottanut Timpan mukaan kaikkiin työtehtäviini. Sillä tavalla saa hyvän näkemyksen, mitä tämä ala pitää sisällään. Ja jo ensimmäisenä päivänä sanoin hänelle, että minun toimintatapani ei välttämättä ole se paras – keksi parempi, Aleksi nauraa.

  BLC-Turva-asentajat-3

  Kokeneemmat työntekijät luotsaavat

  Aleksi pitää ammattinsa suolana sitä, että voi konkreettisesti auttaa ihmisiä ja että työtehtävät ovat vaihtelevia: yksikään päivä ei ole samanlainen.

  – BLC Turvalla on erilaisia kohteita. Tykkään erityisesti pienemmistä projekteista, joissa ollaan lähellä tavallisia ihmisiä. Toisaalta isot kohteet ovat tärkeitä, koska niissä saa monipuolista kokemusta.

  Timo sanoo, että on mielenkiintoista oppia hallitsemaan turvajärjestelmien kokonaisuus ja se, miten järjestelmät toimivat yhteen.

  – Tässä työssä parasta on, että opittavaa riittää. Koko ajan tulee vastaan järjestelmiä, joita en ole aiemmin nähnyt.

  Timo sanoo arvostavansa, että BLC Turvan kokeneemmat asentajat jakavat taitotietoaan auliisti.

  – On tärkeää, että työkaverit opastavat tarvittaessa, eikä asioita tarvitse pähkäillä yksin. Aika usein työparinani on ollut Aleksi, jonka kanssa työpäivät ovat olleet paitsi opettavaisia myös hauskoja.

  Timo ja Aleksi sanovat, että ala sopii henkilöille, jotka eivät pelkää ottaa työkaluja käsiinsä ja joilla on nöyrä asenne uuden oppimiseen – työ opitaan käytännössä tekemällä. Lisäksi he korostavat vuorovaikutustaitojen merkitystä, sillä asentajan työ on yllättävän sosiaalista ja sisältää muun muassa runsaasti erilaisia asiakaskohtaamisia.

  – Asiakkaiden ohella asentajat ovat tiiviisti vuorovaikutuksessa eri työmaaporukoiden kanssa.

  Uravaihtoehtoja riittää – oma kiinnostus ratkaisee

  BLC Turvalla on mahdollisuus rakentaa hyvin monipuolinen urapolku ja kehittää osaamistaan. Aleksi pohtii, että kiinnostus ja motivaatio loppujen lopuksi ratkaisevat, mihin urallaan haluaa edetä.

  – Vaikka minulla on jo vuosien työkokemus alalta, haluan oppia lisää. Seuraavaksi tarkoitukseni on perehtyä syvemmin lukituspuoleen. Meisselikädessä en kuitenkaan aio pyöriä loppuun asti vaan jossakin vaiheessa hakeudun varmasti asiantuntijatehtäviin.

  Timo toteaa keskittyvänsä ammattitaitonsa kartuttamiseen. Molemmat tietävät, että alan näkymät ovat hyvät, ja turvatekniikka-asentajille riittää töitä uudis- ja saneerauskohteissa sekä viankorjauksen parissa. Jos mieli tekee vaihtaa maisemaa, onnistuu siirto talon sisällä, sillä BLC Turvalla on toimipisteitä 19 paikkakunnalla.

  – Minulla on 12-vuotias poika, joten ihan heti en ole Oulusta mihinkään muuttamassa, Timo sanoo.

  – Tulevaisuudesta en tiedä, mutta toistaiseksi kotini on Oulussa, itselleen juuri dobermannin hankkinut Aleksi puolestaan tuumaa.

  Oletko kiinnostunut tulemaan turva-alalle töihin?

  Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihin allaolevasta linkistä.

  Tule töihin BLC Turvalle