<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Mirka navigoi hotellivirkailijasta palvelupäälliköksi BLC Turvaan

  Mirka-Kuivikko-1-1Voiko hotellivirkailija päätyä esimiestehtäviin turvallisuusalalle? Kyllä voi. BLC Turvan Vantaan Petikon toimipisteessä nelisen vuotta palvelupäällikkönä toiminut Mirka Kuivikko on hyvä esimerkki siitä, miten uusi ura voi löytyä kokonaan toiselta alalta, mitä alkujaan on ehkä suunnitellut.

  – Valmistuin nuorena hotellivirkailijaksi ja viihdyin alan töissä muutaman vuoden. Kun en saanut vakipaikkaa, päätin 24-vuotiaana kokeilla jotain muuta.

  Se muu oli työ vartiointipuolella aulapalvelussa. Melko nopeasti Mirka sai uudessa työssään lisää vastuuta ja nousi lähiesimieheksi. Yhteensä hän teki alalla töitä seitsemisen vuotta. Samoihin vuosiin mahtuu myös matkailun liikkeenjohdon opintoja ja sivutöitä farkkumyyjänä. Ennen BLC Turvaan siirtymistään Mirka työskenteli vielä useamman vuoden turvallisuuskoordinaattorina ja sen jälkeen parisen vuotta tiiminrakennusesimiehenä.

  – Edelleen minulla oli kuitenkin sisäinen kipinä, että jotain muuta voisin vielä tehdä ja kokea.

  Monipuolinen työnkuva motivoi

  Mirkan BLC Turvassa työskentelevä kaveri houkutteli ”kipinöissään” olevaa naista hakemaan töihin BLC Turvaan.

  – Kaverin suosituksesta kävin sitten lopulta haastattelussa, vaikka BLC Turvassa ei tuolloin ollutkaan rekryä menossa.

  Mirka tuli valituksi. Uusi työ imaisi Mirkan mukaansa nopeammin kuin hän oli uskaltanut toivoakaan. Palveluasiantuntijana työt aloittanut Mirka toimi jo kolmen kuukauden kuluttua työsuhteen alkamisesta Petikon toimipisteen palvelupäällikkönä ja pääsi luomaan nykyisin käytössä olevaa palvelurakennetta. Hän kuvaa työkenttäänsä monipuoliseksi ja ammatillisesti motivoivaksi.

  – Työnkuvani on iso kokonaisuus, johon sisältyy esimiestyön lisäksi palvelukokonaisuuksien ja -prosessien kehittämistä, yhteistyötä työnjohdon kanssa, työvuorojen organisointia, sopimusten käsittelyä, avainhallintaa ja asiakkaiden henkilökohtaista palvelua. Koko ajan opin uutta ja kehitän itseäni lukemalla sekä opiskelemalla muun muassa johtamista.

  Kannustava ja avoin työilmapiiri

  Mirka toteaa arvostavansa erityisesti BLC Turvan työkulttuuria. Hän kuvaa työyhteisöä avoimeksi ja inspiroivaksi.

  – Täällä on vahva yhdessä tekemisen meininki ja apua saa aina, kun pyytää. Pidän siitä, että työyhteisö ei ole liian hierarkkinen, vaan kuulumisia vaihdetaan toimitusjohtajaa myöten. Olen saanut yhtiöstä paitsi upeita työkavereita myös ystäviä – en pelkästään pääkaupunkiseudulta vaan muista toimipisteistä.

  Iso plussa Mirkan mukaan on sekin, että työntekijät voivat vaikuttaa omiin työtehtäviinsä. Hän sanoo, että se on ollut erityisen tärkeää vaiheessa, jossa takana on hiljattain tehty iso yritysfuusio.

  – Työntekijöitä kannustetaan hakeutumaan työtehtäviin, joissa he voivat käyttää omia vahvuuksiaan. Samoin täällä rohkaistaan kaikkia kehittämään itseään esimerkiksi opiskelemalla.

  Omiksi vahvuuksikseen esimiehenä Mirka nimeää vilpittömyyden ja halun ratkaista hankalatkin tilanteet vähintään neutraalisti.

  – Katson asioita aina myös toisen henkilön tilanteen kautta. Oma lähiesimieheni on hyvä esikuva, sillä hän pyrkii toimimaan aina ihmisläheisesti ja tasapuolisesti.

  Töitä tarjolla hyville tyypeille

  Mirka painottaa, että BLC Turvassa rekrytointitilanteessa etsitään ennen kaikkea hyviä tyyppejä, ei niinkään valmiita ammattilaisia.

  – Olen itse elävä esimerkki siitä, että tänne voi tulla töihin täysin alan ulkopuolelta. Taustalla ei tarvitse olla tiettyä koulutusta tai työkokemusta. Riittää, että on kiinnostunut alasta. Työnantaja hoitaa koulutuksen ja perehdyttämisen.

  Alanvaihtajana Mirka iloitsee toisesta tuoreemmasta alanvaihtajasta, joka on aloittamassa työt Petikon toimipisteessä tänä keväänä.

  – Varhaiskasvatuksen opettajana aiemmin työskennellyt nainen tulee meille palveluassistentiksi.

  Turva-ala on ollut pitkään miesvaltainen, mutta tilanne on vähitellen muuttumassa. Mirka kertoo, että asiakaspalvelussa on paljon naisia, mutta heitä toivotaan tulevaisuudessa nähtävän myös lukkoseppinä ja työnjohdossa.

  – Naiset tasapainottavat miesvaltaista alaa monella tavoin. Olen omakohtaisesti kokenut sen, että nainen työjohdon tuuraajana otetaan hienosti vastaan.

  Oletko kiinnostunut tulemaan turvallisuusalalla töihin?

  Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihin allaolevasta linkistä.

  Tule töihin BLC Turvalle