<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Taloyhtiön lukituksen uudistaminen – milloin on oikea aika?

  Avaamme lukkoja päivittäin useita kertoja. Avain kääntyy lukossa niin rutiinilla, että harvoin tulee pohdittua lukkojen huollon ja uudistamisen tarpeita. Lukituksen huoltaminen sekä ennakoiva ja huolellinen turvallisuussuunnittelu on kuitenkin olennaisen tärkeää taloyhtiön kokonaisturvallisuuden kannalta.

  Patenttisuojan päättyminen on selkeä merkki uusimistarpeesta. Taloyhtiöissä lukituksen uudistaminen tapahtuu perinteisesti isojen saneerausten yhteydessä. Silloin lukitus voi olla vuosikymmeniä vanha ja sen patenttisuoja vanhentunut hyvän aikaa sitten.

  Tuntemattomat avainkopiot ja kadonneet avaimet heikentävät lukitusturvallisuutta

  Kun patenttisuoja on vanhentunut, avaimista voi teettää kopioita vaikkapa pikasuutarilla. Kopiota teettäessä ei tarvitse todistaa, että siihen on oikeus. Kun avaimia voi teettää kuka tahansa, tehdyistä avaimista ei myöskään pidetä kirjaa. Näin ollen avainhallinta vaikeutuu eikä kellään ole varmaa tietoa, kuinka monta avainta on tehty, kadonnut tai jäänyt palauttamatta.

  Jos avain katoaa, asunnon lukon voi sarjoittaa uudelleen, mutta karuun jääneet avaimet toimivat edelleen yhteiskäyttötiloissa kuten ulko-ovissa ja varastoissa. Taloyhtiön murtoturvallisuus on silloin heikoissa kantimissa.

  Lukkosepän tekemä säännöllinen huolto auttaa pidentämään lukoston käyttöikää

  Lukkosepän tekemä huolto säännöllisin väliajoin, esimerkiksi kerran vuodessa, auttaa pitämään lukoston kunnossa ja pidentää sen käyttöikää. Samalla lukkoseppä voi kertoa vinkkejä käyttömukavuuden parantamiseen ja vinkata, kun alkaa olla aika uusia lukitus.

  Lukitsemiseen on nykypäivänä monenlaisia vaihtoehtoja. Taloyhtiöille soveltuvia ratkaisuja ovat perinteiset mekaaniset avainjärjestelmät sekä nykyaikaiset digitaaliset ratkaisut tai näiden yhdistelmä. Ammattilainen osaa arvioida, minkä ratkaisu on paras kuhunkin kohteeseen.

  Lukituksen uusiminen on aina investointi

  Lukituksen uusimista kannattaa ajatella investointina. Investoinnin suuruus riippuu taloyhtiön koosta ja valitusta järjestelmästä sekä muista ominaisuuksista.

  Mekaaniset lukkojärjestelmät ovat edullisempia, mutta toisaalta digitaaliset järjestelmät tarjoavat huomattavasti enemmän turvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia. Lisäksi digitaaliset järjestelmät tuovat mahdollisuuksia kiinteistöautomaation puolelle ja lisäävät käyttö- ja asuinmukavuutta.

  Vuosien saatossa digitaaliset järjestelmät alkavat tuottaa säästöä erityisesti taloyhtiöissä, joissa avaimia katoaa paljon.

  Suosittelen ottamaan seuraavan yhtiökokouksen asialistalle lukituksen. Pysähtykää yhdessä pohtimaan, millaisia tarpeita yhtiöllä on lukitukseen sekä kiinteistö- ja oviautomatiikkaan liittyen nyt ja tulevaisuudessa? Kuinka vanha lukitusjärjestelmä yhtiössä on käytössä? Tiedättekö, ovatko kaikki avaimet tallella? Lukituksen uudistamisen aika voi olla juuri nyt.

  Kirjoittaja:
  Joni Liukkonen
  Aluemyyntijohtaja
  044 561 8146
  joni.liukkonen@blc.fi

   

  Pyydä tarjous palveluistamme

  Aiheet: