<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  EN 16005 -standardi takaa toimivan oviautomatiikan käytön

  blc-turva-hki-web-3Toimivan oviympäristön suunnittelun lopputulos on se, ettei ovien käyttöä edes huomaa ja asiat soljuvat kuin itsestään. 

  EN 16005 Standardi

  EN 16005 on eurooppalainen automatisoitujen henkilöliikenneovien standardi, joka on käytössä kaikissa EU-maissa. Standardin vaatimukset koskevat henkilöliikenteen turvallista ja toimivaa kulkemista automaattisesti avautuvista ovista kuten kääntö-, liuku- ja pyöröovista. Poikkeuksena ovat: hissiovet, autonovet, etupäässä autoliikenteelle tarkoitetut ovet/portit, teollisuuslaitosten ovet ja turvaovet.

  Keskeisintä standardissa on, että kiinteistöjen käyttö on kaikille turvallista sekä liikkumisen esteetöntä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 10.4.2013 jälkeen standardin mukaisesti asennetut uudet automaattiovet eivät saisi koskea käyttäjään missään vaiheessa.

  Huolellisella suunnittelulla taataan turvallinen lopputulos

  Kun kohteeseen halutaan standardin mukainen automatisoitu oviympäristö niin teemme aina ennen asennustyön aloittamista riskiarvioinnin joka toimii muun suunnittelun pohjana. Oviympäristön suunnittelussa otamme huomioon turvallisuuden, oven etu- ja takareunan turva-alueet ja asennetaan standardin mukaiset turvalaitteet. Työn viimeistelee ammattitaitoinen asennus sekä tietenkin standardin kriteerit täyttävä ovikoneisto.

  Määräaikaishuolto takaa turvallisen käytön

  Standardin mukaan kiinteistöjen omistajilla on velvollisuus varmistaa, että kaikki standardin kattavat ovet ovat asianmukaisesti huollettu, ja että loppukäyttäjien turvallisuus on huolehdittu riittävin turvalaittein. Huolehdimme loppukäyttäjän oikeanmukaisesta perehdyttämisestä, oviympäristön riskien arvioinnista ja käyttöönoton dokumentoinnista sekä määräaikaishuolloista. Henkilöliikenteeseen tarkoitetut ovet ja portit tulee huoltaa vähintään kerran vuodessa henkilöturvallisuuden takaamiseksi. 

  Vedenpitävää dokumentointia

  Standardin vaatimuksiin kuuluu myös asianmukainen dokumentointi, johon kuuluu käyttöturvallisuustiedote / käyttöohje. Huolehdimme, että huoltokirja on täytetty, allekirjoitettu ja luovutettu loppuasiakkaalle standardin edellyttämällä tavalla. Huoltosopimuksessa määritellään ovityyppikohtaisesti tarvittavat huoltotoimenpiteet. Jokaisesta määräaikaishuollosta täytetään huoltomuistio, jota säilytetään oviympäristön välittömässä läheisyydessä.

  BLC-Turva-oviautomatiikka-2Luotettavat ovikoneistot takaavat turvallisen liikkumisen 

  Huolellisen suunnittelun sekä ammattitaitoisen asennuksen lisäksi ovikoneistoon tulee voida luottaa ja sen tulee olla huomaamaton. Valikoimastamme löytyy dormakaban valmistamia ovikoneistoja, jotka soveltuvat mainiosti erilaisiin kohteisiin. Kasaamme liukuovikoneistot omissa tiloissamme kohteen vaatimuksien mukaisesti ja siitä syystä tunnemme koneistot kuin omat taskumme. Se nopeuttaa ja helpottaa koneistojen vuosittaista huoltoa. 

  Valikoimaamme kuuluu seuraavat dormakaban oviautomatiikan tuotteet:

  • Saranaovikoneistot
  • Automaattiset taitto-ja liukuovi ratkaisut
  • Liukuovikoneistot
  • Turvapyöröovet ja turvasulut
  • Kytkimet, sensorit ja tarvikkeet

  Haluatko saada lisätietoa?

  Sami Tarvainen toimii BLC Turvalla dormakaban tuotepäällikkönä ja opastaa sinua mielellään järjestelmien valinnassa.

  BLC-Turva-sami-tarvainenSami Tarvainen
  dormakaba tuotepäällikkö
  044 561 6065

   

  Pyydä tarjous palveluistamme

   

  Aiheet: