<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1335718923188186&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hae sivustolta

Aloita kirjoittamalla vähintään 3 merkkiä

  Oskari yhdistää työn ja kilpa-urheilun soljuvasti yhteen

  BLC-Turva-Oskari-MakinenMiten huippu-urheilu ja mielenkiintoinen työ yhdistetään soljuvasti? Tähän 24-vuotias Oskari Mäkinen on löytänyt vastauksen. Hän työskentelee projektiassistenttina BLC Turvan Vantaan toimipisteellä ja on kansainvälisellä tasolla kilpaileva lahjakas judoka. Työnantajan joustavuus ja hyvinvoinnin vaaliminen auttavat saavuttamaan tavoitteet myös kilpailukentillä.

  Urakehitystä ja mielenkiintoisia työtehtäviä

  Mäkistä on aina kiinnostanut turva-alan mahdollistamat monipuoliset mahdollisuudet. Tämä sai hänet hakeutumaan armeijan jälkeen kyseisiin työtehtäviin yritykseen, joka omistajanvaihdoksen myötä siiryi BLC Turvan alaisuuteen. Mäkiselle oli selvää, että yritysfuusion myötä hän tahtoo jatkaa uuden työnantajan alaisuudessa, sillä Suomen suurimmassa lukitus- ja turvatekniikan yrityksessä hän pääsee toteuttamaan projekteja mielenkiintoisille asiakkaille.

  - Työtehtäväni ovat todella monipuolisia, mutta pääosin suunnittelen ja ohjelmoin sähköisiä lukitusjärjestelmiä. Tällä hetkellä minulla on käynnissä projekti, jonka tiimoilta ohjelmoin verkkolaitteita sähköiseen lukitukseen. Käytännössä siis ohjelmoin sitä, mistä rakennuksen ovista pääsee kulkemaan ilman avaimia, Mäkinen tiivistää.

  - Minulla on suuri kunnianhimo uraani kohtaan. BLC Turva antaa monia eväitä kehittää omaa osaamista sekä työnkuvaa, ja myös työn ohella kouluttautuminen on mahdollista. Tavoitteenani onkin luoda pitkä ura talossa. Motivoidun siitä, kun saan olla mukana isoissa projekteissa, joissa pääsen haastamaan itseäni eteenpäin, hän lisää.

  Lukitus- ja turva-ala kehittyy jatkuvasti eteenpäin, ja alalle koulutetaan jatkuvasti uusia osaajia. Tällä hetkellä BLC Turvalla työskentelee yhteensä noin 500 eri-ikäistä turva-alan ammattilaista monenlaisissa työtehtävissä valtakunnallisesti.

  - Arvostan suuresti sitä, että talossa on paljon erilaisia lukitus- ja turva-alan asiantuntijoita. Työilmapiiri on tukeva, ja minut verrattain nuorena tekijänä on otettu lämpimästi vastaan. Kokeneemmilta konkareilta saa aina apua tilanteen vaatiessa, Mäkinen kertoo. 

  Oskari-makinen-4

  Joustava työnantaja

  Mäkisen tavallinen työviikko BLC Turvalla sisältää viisi työpäivää maanantaista perjantaihin. Tämän ohella toinen ammatti, judossa kilpailu, vie oman siivun arjesta. Halu päästä kilpailemaan vuoden 2024 olympialaisiin Ranskaan pitää ikäluokissaan EM-hopeaa, SM-kultaa ja SM-hopeaa voittaneen Mäkisen treenivietin korkealla.

  - Aloitin judon harrastamisen ollessani neljä vuotias. Alusta asti mukana on ollut vahva kilpailun halu, ja pian lasten lajikilpailut muuttuivatkin aikuisten arvokisoiksi. Lajissa menestyminen vaatii keskittymistä, ja minulle aamutreenit ennen töitä sekä iltatreenit töiden jälkeen ovat arkipäivää, Mäkinen kertoo.

  BLC Turvassa montaa työtehtävää pystyy toteuttamaan etänä, ja työpäivien sisältö on monipuolista. Mäkisen kohdalla tämä helpottaa kahden eri uran yhdistämistä toisiinsa.

  - Kilpaurheilijan näkökulmasta joustavuutta on esimerkiksi se, että työnantaja on valmis keskustelemaan etukäteen töiden järjestämisestä kisamatkan ajalle. Esimiehen kanssa on myös mahdollista keskustella päivien kulusta, Mäkinen lisää.

  Oskari-makinen-2

  Hyvinvoinnin peruspilarit

  Kilpaurheilijana hyvinvointi on Mäkiselle äärimmäisen tärkeää. Harjoittelu ja kilpaileminen vaativat hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Hän arvostaa sitä, että BLC Turvassa huolehditaan työntekijöiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Mielekkäiden työtehtävien ja hyvän työyhteisön lisäksi työntekijöille tarjotaan kattavat henkilöstöedut sekä nykyaikaiset työvälineet. 

  - Ylipäätään määrittelen hyvinvoinnin siten, että on hyvä olla. Ei ole sairauksia, oma elimistö, kroppa sekä mieli toimivat ja arki tuntuu mielekkäältä. Työ on iso osa arkea, ja BLC Turvalla ollaan aidosti kiinnostuneita työntekijöiden jaksamisesta. Pääsemme usein kertomaan omista ajatuksista työhyvinvointikyselyiden muodossa, ja henkilöstöetuihin aina työterveyshuollosta työvälineisiin panostetaan. Konkreettisena esimerkkinä mainittakoon myös Smartum hyvinvointiedut, joita itsekin olen hyödyntänyt kehonhuoltoon, Mäkinen kertoo. 

  Hyvinvoinnin ylläpitoon liittyy palautuminen. Riittävän unen sekä ravinnon lisäksi Mäkinen kokee helpottavaksi sen, että hän pystyy toimistotyössään keskittymään vain työntekoon, ja treeneissä pelkkään treenaamiseen. Selkeät rajanvedot tehtävien välissä auttavat keskittymään yhteen asiaan kerrallaan.

  - Jos joinain viikkoina töissä on suuria ja aikaavieviä projekteja, teen kevyempiä treenejä. Kun taas meneillään on ylipäätään kevyempi jakso elämässä, pystyn panostamaan enemmän harjoitteluun, hän sanoo.

  Kumpikin Mäkisen ammateista on opettanut ja antanut paljon. Onnistumisen kokemuksia tulee kummastakin suunnasta.

  - Urheilun yksilölajissa yksilö on itse vastuussa siitä, millainen lopputulos on. Sama näkyy palkkatyössäni; jos oman tontin hoitaa hyvin, kiittää siitä koko tiimi. Toisaalta taas työpaikalla tiimissä toimiminen on opettanut yhteishengestä treeneissä, Mäkinen pohtii.

  - Jos sinua kiinnostaa työskentely BLC Turvassa, suosittelen ehdottomasti hakemaan mukaan meidän työporukkaan. Täällä arvostetaan jokaista yksilöä ja huomioidaan hyvin erilaiset tarpeet, hän lisää. 

  Kiinnostaisiko sinua tulla työskentelemään lukitus- ja turva-alalle?

  Tutustu tarkemmin avoimiin työpaikkoihimme tai jätä avoin hakemus Töihin meille -sivuiltamme.