Lukitus

Mekaaninen lukitus | Sähköinen lukitus | Digitaalinen lukitus

Lukituksen perimmäinen tarkoitus on estää ulkopuolisten pääsy kiinteistöön. Nykymaailmassa vaatimuksia on toki muitakin. Yhä useammin lukituksen tulisi mahdollistaa sisäänpääsy palvelu- ja kuljetusyrityksille tai vaikkapa lyhytaikaisille vuokralaisille.

Perinteinen ja yleisin lukitusjärjestelmä on mekaaninen lukitus. Mekaanisen lukituksen rinnalla on tarjolla erilaisia sähköisiä sekä digitaalisia lukitusjärjestelmiä. Kun on aika valita tai uudistaa lukitusjärjestelmä, me BLC Turvassa autamme teitä valitsemaan teille sopivan, kokonaisedullisimman lukitusratkaisun.

Toteutamme lukitusjärjestelmien

  • suunnittelun
  • asennuksen
  • käyttökoulutuksen
  • huollon
  • ylläpidon
  • avainhallinnan

kotitalouksien, taloyhtiöiden, yritysten ja teollisuuden tarpeisiin.

Mekaaninen lukitus

Mekaaninen lukitus tarjoaa suuren määrän erilaisia vaihtoehtoja kiinteistöjen lukitukseen.

Mekaaninen lukitus koostuu nimensä mukaisesti mekaanisista lukkopesistä ja avaimista ja se soveltuu suuriin ja pieniin kohteisiin. Avainjärjestelmävaihtoehtoja on useita riippuen käyttötarkoituksesta sekä laajuudesta. Lukkojen sarjoittaminen mahdollistaa kulkuoikeuksien määrittämisen oikeille henkilöille.

Mekaaninen lukitus on aikaa ja käyttöä kestävä valinta, joka vaatii vain vähän huoltoa.

Soveltuvuus

Mekaaninen lukitus toimii erityisen hyvin kohteissa, joissa muutostarpeita on vähän.

Täydentävät palvelut

Sähköinen lukitus

Sähköinen lukitus helpottaa liikkumista, on miellyttävä käyttää, luo huolettomuutta ja ennen kaikkea turvaa.

Sähköiset lukitusjärjestelmät yhdistetään mekaaniseen tai digitaaliseen lukitukseen. Sähköisten järjestelmien etu on, että niitä käyttäessä muuttuviin kulkuoikeus- ja lukitustarpeisiin on helppo ja nopea reagoida.

Järjestelmän ansiosta on mm. mahdollista asettaa aikarajoituksia kulkuoikeuksiin ja ajastaa ovien aukioloaika. Järjestelmään on lisäksi mahdollista yhdistää kulunvalvonta. Yhdistämällä lukitus erilaisiin oviautomatiikkaratkaisuihin on mahdollista toteuttaa esteetön liikkuminen kiinteistössä.

Soveltuvuus

Sähköinen lukitus soveltuu julkisen puolen kohteisiin, virasto- ja kunnantaloihin ja sairaaloihin.

Täydentävät palvelut

Digitaalinen lukitus

Digitaalinen lukitus on monipuolinen ja älykäs arjen helpottaja. Digitaalisessa lukituksessa ovet on mahdollista avata ja lukita eri tavoilla – koodilla, kulkutunnisteella, kaukoavaimella tai älypuhelimella.

Lukitusjärjestelmä mahdollistaa kulunhallinnan ja -ohjauksen eli tietyllä avaimella ovi voi avautua esimerkiksi vain määriteltyinä aikoina. Koodi voi olla myös määräaikainen. Digitaalinen lukitus onkin näppärä valinta esimerkiksi taloyhtiöiden yhteisten tilojen ovissa ja se on hyödynnettävissä mm. saunavuorojen jakamisessa. Järjestelmä auttaa ehkäisemään ilkivaltaa, sillä avaimen käytöstä tallentuu lokiin tieto. Järjestelmään on mahdollista yhdistää oviautomatiikkaa.

Kulkutunnisteen/avaimen kadotessa lukituksen uudelleen ohjelmointi tarvittavilta osin on nopea ja edullinen toimenpide.

Soveltuvuus

Digitaalinen lukitus soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa on paljon vaihtuvuutta, kulkuoikeusmuutoksia, avainten katoamisia ja ilkivaltaa, kuten asunto-osakeyhtiöt, toimistorakennukset ja liikekiinteistöt.

Täydentävät palvelut

Kiinnostuitko?

Ole meihin yhteydessä - olemme oppaasi turvatekniikassa.

Katso yhteystietomme