Integraatiot ja verkkopohjaisuus lisäävät äänievakuointijärjestelmän mahdollisuuksia
Äänievakuoinnin kaikkia hyötyjä ei saada käyttöön, jos äänievakuointia ajatellaan erillisenä ratkaisuna. Kuten mikä tahansa muu turvajärjestelmä, se on vahvimmillaan osana kokonaisvaltaista turvallisuutta.
Turvallisuusjärjestelmät, äänievakuointi mukaan luettuna, muodostavat teknisen osan yrityksen turvallisuudesta. Kokonaisvaltaisen yritysturvallisuuden pohja syntyy, kun järjestelmät keskustelevat keskenään integraatioiden avulla ja ne toimivat samassa, eriytetyssä turvaverkossa.
Myös äänievakuointijärjestelmän hyödyt ja toimintavarmuus moninkertaistuvat, kun se liitetään osaksi kiinteistön kokonaisturvallisuutta integraatioiden ja turvaverkon avulla.
Integraatioiden avulla saadaan ulosmitattua äänievakuointijärjestelmän kaikki hyödyt
Tärkein ja yleisin järjestelmäintegraatio on paloilmoittimen ja äänievakuoinnin yhdistäminen, jolloin paloilmoitin toimii ilmaisimena ja äänievakuointi äänihälyttimenä. Uusissa kohteissa äänievakuoinnilla voidaan korvata palosireenit (tai kellot) toistamalla sireenin hälytyssignaali kaiuttimista, jolloin muodostuu säästöä, kun kiinteistöön ei tarvitse kaapeloida erillisiä palosireenilinjoja.
Toinen tyypillinen integraatio on on kameravalvonnan kanssa. Hyviä esimerkkejä ovat teollisuuskohteet ja liikennekohteet, joissa kamera tunnistaa väärällä alueella liikkuvan ja ääni varoittaa. Lisäksi kameravalvonnan analytiikka voi tunnistaa tehtaan aidan yli kiipeävän tai rautatietunnelissa liikkuvan henkilön. Kameravalvonnan ohjaamana voidaan kuulutusjärjestelmän kautta välittää kehotus poistua kielletyltä alueelta.
Äänievakuointijärjestelmä voidaan liittää myös murtohälyttimeen ja aikakellojärjestelmään. Esimerkiksi kouluissa aikakello käynnistää välituntisoiton, ja illalla murtohälytinjärjestelmä muistuttaa kuulutuksella pian aktivoituvasta valvonnasta.
Verkkopohjaisuus lisää mahdollisuuksia ja helpottaa käyttöä
Nykyaikaiset, verkkopohjaiset järjestelmät mahdollistavat keskitetyn hallinnan ja kattavat ohjaukset hyödyntämällä standardoituja ohjausprotokollia. Verkotettu järjestelmä ei ole paikkaan sidottu vaan käyttäjä voi hallita järjestelmäkokonaisuudessa olevia osia samasta paikasta.
Nykyaikainen tekniikka mahdollistaa myös entistä kattavammin automatisoituja toimintoja, jossa esimerkiksi ulkopuolinen järjestelmä muodostaa tekstin matkustajatietojärjestelmän tapahtumista ja konekieli lukee tekstin kuulutuksina halutuille alueille.
Paras tapa huolehtia järjestelmän internetyhteyksistä on muusta verkosta ja internetliikenteestä täysin eriytetty turvaverkko. Turvaverkko takaa paitsi luotettavat yhteydet, se myös mahdollistaa 24/7-valvonnan ja häiriöihin reagoimisen.
BLC Turva rakentaa kokonaisturvallisuutta
Me tarjoamme kokonaisvaltaiset äänievakuointiratkaisut integraatioineen sekä turvaverkko-, huolto- ja ylläpitopalveluineen. Ota meihin yhteyttä – asiantuntijamme suunnittelevat kohteeseesi parhaiten sopivan, toimintavarman ja turvallisen äänievakuointiratkaisun, joka on osa kohteesi kokonaisturvallisuutta.
Aiheet: